Svečano otvorena svetokriška kulturno-zabavna i športska manifestacija – 53. “Prvi glas Zagorja“

“Sami sebi smo postavili ljestvicu za korak više – obogatili smo kulturnu i turističku, ali i gastro te eno ponudu, pa će se za svako nepce pronaći nešto zanimljivo i posebno – a sutra svi na puricu!“

Objavljeno: 21.08.2021. zagorjeinternational

U Svetom Križu Začretju je na Trgu hrvatske kraljice Jelene svečano otvorena 53. kulturno-zabavna i športska manifestacija “Prvi glas Zagorja“. Jedna je to od najvećih manifestacija na području Krapinsko – zagorske županije te u cijelom sjevernom dijelu Hrvatske, kako je istaknuo sam načelnik općine Marko Kos na prošlotjednom predstavljanju bogatog programa koji ove godine očekuje posjetitelje manifestacije, koja će trajati punih tjedan dana, odnosno od danas pa do iduće subote, kada će se održati Festival “Prvi glas Zagorja“ i kao veliko finale – koncert mnogima omiljenog hrvatskog glazbenika Petra Graše.

Manifestaciju je otvorio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je rekao da manifestacija ima veliki značaj za županiju jer hotelima, toplicama i svima onima koji imaju smještajne kapacitete trebaju dodatni sadržaji, a ovakve manifestacije su upravo to – sjajan dodatni sadržaj.

– Manifestacija kroz sedam dana ima preko 60 raznih događanja i sigurno će se za svakoga pronaći ponešto. Prvi glas Zagorja zapravo daje šansu mladim talentima da pokažu što znaju i mnogima je to zapravo bila odskočna daska za njihovu buduću glazbenu karijeru. Uvijek je dobro kad imate šansu pokazati svoj talent, a još bolje je kad postoji netko tko taj talent može i prepoznati. Pobjednik prvog Glasa Zagorja ima mogućnost pjevati sljedeće godine na Kajkavskom festivalu i to je zasigurno za svakog mladog pjevača čast i šansa da se pokaže i široj publici, a u krajnjoj liniji da skrene pozornost na svoje pjevačko umijeće. Kako već godinama pratim Prvi glas Zagorja, svaki put porazgovaram s tim mladim pjevačem koji pjeva u Krapini, i to je vrlo veliko uzbuđenje kod njih i mnogi su se nakon toga i vraćali na krapinski festival – kazao je Kolar pa još jednom uputio poziv ljudima da dođu na manifestaciju.

Domaći proizvodi

– Pozvao sam već ljude da dođu na manifestaciju, ne samo na ovaj kulturno-zabavno-sportski program, već i na dio manifestacije koji je vezan za gastro-eno ponudu gdje mi u nedjelju zapravo nudimo jedan sjajan ručak, puricu s mlincima koji oboje imaju europsku zaštitu, a to je sigurno i promocija naših proizvođača – istaknuo je Kolar.

Načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos osvrnuo se na održavanje prošlogodišnje manifestacije.

– S obzirom da su epidemiološke mjere bile strože, bila je malo drugačija.  Sve smo napravili digitalno, a ove smo godine uz sve mjere odlučili oživjeti svetokriški pijac koji je već oživio u ruhu kakvom treba i biti – poručio je Kos, pa nastavio o programu ovogodišnje manifestacije.

Bogat program

– Program je uistinu bogat, krenuli smo danas ranom zorom, s ribičkim kupom, utrkom quadova kojih je bilo gotovo 200, sportska su događanja u punom jeku. Imali smo i otvaranje izložbe, i mogu reći da svetokriški pijac živi punim plućima. Ono što je najvažnije, obogatili smo kulturnu i turističku ponudu te onaj dio koji je najvažniji, a to je gastronomija i enologija, tako da će se za svako nepce pronaći nešto zanimljivo i posebno. Napravili smo nešto novo i drugačije. Sami sebi smo postavili ljestvicu za napraviti korak više. Za sutra smo pripremili jedan zanimljiv sadržaj, a to je Obiteljski dan, odnosno Dan purice s mlincima i vina, i to je nešto novo, nešto čega dosad nije bilo. Pozivam sve u nedjelju u podne da dođu na odličan ručak u našu Čarobnu šumu, naš chef Tomislav Špiček priprema posebne specijalitete, a program će voditi Doris Pinčić. Nadam se da će se sadržaji upotpuniti i da će sve zaživjeti punim plućima – zaključio je Kos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba