Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Kraljevca na Sutli: Za predsjednika izabran HDZ-ov Dražen Jambrešić, a za potpredsjednicu Dijana Vukina (SDP)

“Zajedno ćemo sjesti i dogovarati, svima nam je cilj bolji život u našoj općini – jedini nemamo dječji vrtić, a komunalna infrastruktura je devastirana”

Objavljeno: 22.06.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Kraljevca na Sutli. Za predsjednika je izabran HDZ- ov Dražen Jambrešić, a za potpredsjednicu SDP-ova Dijana Vukina.

Novooizabrani predsjednik Dražen Jambrešić naglašava kako mu je, i kao kandidatu za načelnika na lokalnim izborima, cilj bila promjena nužna za razvoj i napredak općine.

– Kako je nezavisna kandidatkinja koju podržava SDP dobila četiri mandata u vijeću, HDZ tri, nezavisna kandidatkinja Danijela Pongrac dva, a u trećem krugu za načelnicu izabrana nezavisna uz podršku SDP-a, svojom moralnom dužnošću, ali i snagom, smatrao sam da mi koji imamo 3+2 vijećnika predložimo predsjednika Općinskog vijeća. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća rekao sam da bi bilo u redu da napravimo balans, jer načelnika daje struja koja vlada Županijom, a ja kao predsjednik Vijeća sam iz struje koja vlada državom. Moj prijedlog je jednoglasno prihvaćen – ističe Jambrešić, koji je dodao kako su premalena općina i sredina da se dijele po “političkim pitanjima“.

– Naravno da imamo različita politička razmišljanja, ali smo premali da ne bismo dali jedni drugima šansu da konačno napravimo nešto za općinu. Pogotovo što se u prvom krugu pokazalo da 70 posto ljudi u općini želi promjenu – poručio je Jambrešić.

– Zajedno ćemo sjesti i dogovarati da sredimo stanje u općini, jer nemamo elementarne stvari. Jedina smo općina bez dječjeg vrtića, javna rasvjeta nema niti jednu novu LED lampu, komunalna infrastruktura je devastirana. Zaključak s konstituirajuće sjenice Općinskog vijeća je da svi imamo zajednički cilj, a to je da nam svima bude bolje za život u našoj općini – kazao je Jambrešić.

Članovi u ovom sazivu su iz redova HDZ-a Dražen Jambrešić, Petra Horvat i Antun Hrelja, SDP-ovi Dijana Vukina, Antonijo Hlad, Marija Urek i Marija Bogović te nezavisni vijećnici Mario Harapin i dosadašnja načelnica Danijela Pongrac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba