Na javnoj vatrogasnoj vježbi “Selnica 2021.“, u organizaciji VZO Marija Bistrica, sudjelovalo 26 vatrogasaca s osam vozila

USPJEŠNO ODRAĐENO, ZASLUŽILI POHVALE: “U radionici prilikom servisa autobusa eksplodirao akumulator, požar zahvatio čitavo vozilo – ozlijeđena dva zaposlenika”

Objavljeno: 21.06.2021. zagorjeinternational

U subotu je održana javna pokazna vatrogasna vježba “Selnica 2021.“ koju je organizirala Vatrogasna zajednica općine Marija Bistrica, odnosno njihov zapovjednik Velimir Babić, piše Radio Marija Bistrica.

Sudjelovala su sva četiri društva bistričke zajednice, Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica – Podgrađe te članovi Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok – ispostava Marija Bistrica. Dakle, sudjelovalo je 26 vatrogasaca s ukupno osam vozila.

Simulirana je situacija požara u kojoj je u radionici za popravak i servis autobusa, prilikom vršenja redovnog servisiranja autobusa, došlo do eksplozije akumulatora koja je izazvala požar na motoru autobusa, a koji se vrlo brzo proširio na karoseriju i spremnik goriva. Dva su zaposlenika zadobila opekline i prijetila im je opasnost od trovanja dimom i štetnim tvarima te ih je bilo potrebno hitno evakuirati. Postojala je opasnost da će se požar proširiti na susjedne objekte i vozni park autoprijevozničkog poduzeća, a u blizini objekta ne postoji infrastruktura hidrantske mreže, no postoji otvoreni izvor vode – kanal uz brzu cestu.

Nakon što je stanovnik naselja uočio eksploziju i požar, uputio je poziv vatrogascima, a Vatrogasni operativni centar Zabok zaprimio dojavu,  mobilizirao je ZJVP ispostavu Marija Bistrica, središnje društvo DVD Marija Bistrica, DVD Selnica, DVD Tugonica Podgrađe i DVD Laz. Uslijedila je vatrogasna intervencija, pospremanje opreme, završno postrojavanje i prijavak načelniku te povratak postrojbi u vatrogasna spremišta.

Požar je okarakteriziran kao požar klase A, odnosno kao požar krutina organskog porijekla koje gore pirolitičkim raspadom i klase B, odnosno kao požar zapaljivih tekućina.

Vježbu su pohvalili predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber te načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba