BRAVO, BRAVO, BRAVO! Olimpovke su u Rijeci na ekipnom PH osvojile drugo mjesto u C finalu, a jedna od njih bila je najbolja plivačica turnira, 'popravivši' vrijeme Sanje Jovanović za osam stotinki

U GORNJOJ STUBICI RASTE BUDUĆA OLIMPIJKA: Jana Pavalić oborila apsolutni hrvatski rekord u kraljevskoj plivačkoj disciplini!

Objavljeno: 07.06.2021. zagorjeinternational

U Rijeci je proteklog vikenda održano ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju, koje će članice i članovi Plivačkog kluba Olimp – Zabok dugo pamtiti. Naime, Olimpvci, točnije Olimpovke su put Kantride krenule pod vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića i trenerice Lare Očić u sastavu Hana Sivec, Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat i Hana Blažević, a cure su zauzele drugo mjesto u C finalu, no Jana Pavalić je pritom bila najbolja plivačica natjecanja, s najviše osvojenih FINA HPS bodova, čime je doprinijela visokom plasmanu ekipe. Naime, ona je pojedinačno na 50 m i 100 m slobodno otplivala u rekordnim vremenima. U disciplini 50m slobodno plivala je 0:25,66, čime je postavila apsolutni hrvatski rekord, ‘popravivši’ vrijeme Sanje Jovanović za osam stotinki. Na 100m slobodno plivala je 0:57,11, što je mlađe juniorski rekord Hrvatske, čime je popravila svoj rekord za 16 stotinki. Inače, Olimpovke su nastupile u konkurenciji klubova ĆPK i Međimurje iz Čakovca, Delfin iz Rovinja, Đakovo, KPK iz Korčule, Pula i Arena iz Pule, VPK i Orion iz Vinkovaca te Maksimir i Orka iz Zagreba. Prvenstvo je bilo dvodnevno, a plivalo se u tri dijela – 11 individualnih i 2 štafetne discipline. Zagorke su dale sve od sebe i ostvarile odličan rezultat. Na putu povratka u B finale ispriječila se nova zagrebačka ekipa, PK Maksimir koju čine plivačice s iskustvom plivanja u A finalima ekipnih prvenstava Hrvatske.

– Jana Pavalić i Olimpovke su i ovaj put združenim snagama dostojanstveno i sportski predstavljale Krapinsko – zagorsku županiju, Grad Zabok i svoje plivalište, Terme Tuhelj – ističu iz kluba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba