“ZADNJI SMO PO PROZVODNJI MLIJEKA, MESA, VINA, ZADNJI PO PLAĆAMA…“: HDZ-ov kandidat za župana Ernest Svažić na trgu u Krapini prezentirao “Županove bajke“, aludirajući na sedam nerealiziranih projekata županijske vlasti

“Isto kao što je ledina termalne rivijere u Stubičkim Toplicama i dalje zelena, tako su i listovi županovih bajki bijeli i neispisani“

Objavljeno: 10.04.2021. zagorjeinternational

Iz Županijske organizacije HDZ-a KZŽ novinarima je u petak stigao zanimljiv poziv.

– Poštovani predstavnici medija, pozivamo vas na promociju knjige Županove bajke. Promocija će se održati 10. travnja 2021. godine (subota) s početkom u 11 sati na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini – stajalo je u zagonetnom pozivu.

Predstavnike medija je na krapinskom trgu dočekao kandidat za župana i predsjednik zagorskog HDZ-a Ernest Svažić.

Povlačenje novca iz EU

– Ovo je knjiga zasigurno najoriginalnijih djela iz pera županijskog vodstva, a, nažalost, njihovi su pisci ispisali i brojne tragedije. Danas smo svjedoci stalnog rapidnog propadanja naše Krapinsko – zagorske županije, koja iz godine u godinu sve više zaostaje za nama susjednim kajkavskim županijama. Zadnji smo po proizvodnji mlijeka, zadnji po proizvodnji vina, zadnji smo po proizvodnji mesa, a Zagreb nam je na četrdesetak  kilometera. Tragično, ali zadnji smo po stranim investicijama, zadnji po plaćama, zadnji po povlačenju novca iz Europske unije koji nam se nudi. Ne iskorištavaju se naši zeleni potencijali , ne razvija se naš turizam, za koji imamo sjajne preduvjete, ne otvaramo se za nove prilike koje nam nudi Europska unija – rekao je Svažić, pa u nastavku pojasnio zašto je odlučio ući u kampanju za župana.

– U ovu kampanju odlučio sam ući jer mi je takav odnos prema Zagorkama i Zagorcima, prema snazi koju neki ne znaju iskoristiti, nedopustivo! U ovu kampanju ne ulazim s bajkama i lažnim obećanjima, već s ozbiljnim, socijalnim i razvojnim mjerama u čijem je centru svaki čovjek, svaka obitelj. Moj tim i ja imamo jaku potporu Vlade, imamo znanje koje Zagorju i Zagorcima jamči dostojanstven život, koji jamči ostanak mladih, koji jamči razvoj i nova radna mjesta. Kroz nekoliko dana predstavit ću vam program za ljude koji su snaga Zagorja, program za izlazak iz višegodišnjeg nazadovanja, realan program za uzlet našeg kraja. Ovaj performans nije napad ni na koga osobno, to od mene nikada nećete čuti. Ali ovaj je performans činjenično potkrijepljen stav prema lošem županijskom vodstvu. Suprotno od takvog vodstva, koje ne brine o potrebama ljudi, moj tim i ja imamo stvarna rješenja, rješenja za sve građane s kojima

ću zajedno razvijati politiku razvoja Zagorja. Za mene je politika čast služenja ljudima, ne vladanje. To znaju svi koji me poznaju. Ne nudim bajke! To od mene također nećete čuti, nudim realne korake za novi uzlet i znam – Zagorje bu prvo! – poručio je Svažić, koji je u ruci držao i ediciju “Županove bajke“.

Samo naslovi

Pojasnio je kako je bajka jedan lijep književni oblik kojeg resi bogat sadržaj i sretan kraj, no, u knjizi koju su oni pripremili, nalazi se samo sedam naslova bez ikakvog sadržaja.

– Isto kao što je ledina termalne rivijere u Stubičkim Toplicama i dalje zelena, tako su i listovi županovih bajki bijeli i neispisani – rekao je Svažić, aludirajući na to da se sedam bajki zapravo odnosi na sedam nerealiziranih projekata županijske vlasti u proteklih osam godina. Dodao je i kako takvih projekata ima mnogo više, ali nisu svi stali u ovo izdanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba