I Zagorci se našli među dobitnicima stipendija Zaklade "Marin Čilić"

Srednjoj školi Zlatar 10.000 kuna za robotiku, a isti je iznos dobila i mlada sportašica Nika Jagečić iz Oroslavja

Objavljeno: 09.04.2021. zagorjeinternational

Stipendije klasičnim mladim glazbenicima, mladim sportašima te donacije školama, treću je godinu zaredom dodijelila Zaklada “Marin Čilić”, a među dobitnicama su jedna zagorska škola i jedna mlada zagorska sportašica.
Projekt stipendija Zaklada je pokrenula prije tri godine, kako bi pružila podršku darovitoj djeci koju okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju u usavršavanju vještina i ostvarivanju njihovih snova. Tenisač Marin Čilić i ove je godine osobno uručio stipendije – njih deset u iznosu od 10.000 kuna za vrhunske mlade glazbenike, 11 stipendija u istom iznosu za iznimne mlade sportaše, kao i donacije dvjema školama – Gimnaziji Županja 40.000 i Srednjoj školi Zlatar 10.000 kuna.
Donaciju su, u ime Srednje škole Zlatar, primili profesorica informatike Vesna Pisačić i učenik Blaž Stužić, a njome će riješiti pitanje robotike.
A jedna od dobitnica sportskih stipendija je Nika Jagečić iz Oroslavja, koja se bavi skijaškim trčanjem.

– Svake godine odabir stipendista sve je teži jer ima puno talentirane djece, iznimno uspješnih mladih ljudi koji zaslužuju svu podršku nas koji smo u mogućnosti tu podršku i pružiti. Znam iz vlastitog iskustva što znači sam graditi svoj put, tako da sam najsretniji kad mogu ovako nešto raditi – poručio je uspješni hrvatski tenisač Marin Čilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba