"OSTANI SIGURAN U ZAGORJU": U turističku kampanju se do danas uključilo 115 zagorskih ugostiteljskih objekata sa smještajnim kapacitetom, a gostima je omogućeno brzo antigensko te PCR testiranje i tijekom vikenda

KOLAR: Ako niste Uskrs odlučili provesti u krugu obitelji, provedite ga u Zagorju – ne 100, već 115 posto sigurnoj destinaciji

Objavljeno: 29.03.2021. Alen Brodar

U ovom trenutku je prošlo nešto više od mjesec dana od uvođenja oznake “Safe stay in Croatia”, što je projekt koji je pokrenulo Ministarstvo turizma, na bazi svjetske oznake turizma koju su preuzele mnoge zemlje. Time se svim turistima jamči da mogu biti sigurni u ovim uvjetima pandemije koronavirusa. Na poziv Ministarstva turizma, u Krapinsko – zagorskoj županiji do ponedjeljka ujutro odazvalo se 115 objekata kojima je odobrena ta oznaka, dakle radi se o oko 80 posto ukupnog broja ležajeva u Krapinsko – zagorskoj županiji.

– To je izrazito dobro, ako se gledaju druge županije – kazala je voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Sanja Škrinjar, govoreći na press konferenciji održanoj u Krapini, o tome koliko je Zagorje sigurno kao destinacija.

Vikendima puni

– Kad gledamo prva tri mjeseca, u našoj županiji vikendima su hoteli puni, najviše je domaćih, ali je primijećen i porast slovenskih gostiju. Nadam se da će se kroz neko vrijeme uključiti svi naši objekti, a ovih 80 posto koji već imaju oznaku, dobar je poziv svim gostima koji planiraju uskrsne blagdane da dođu u “Zagorje – Bajku na dlanu”, koje je itekako, 100 posto sigurna destinacija za dolazak na odmor. Nismo imali niti jedan slučaj zaraze u bilo kojem smještajnom objektu, i vjerujem da će to potaknuti i mnoge naše goste da dođu u Zagorje – kazala je Škrinjar.

Od domaćih gostiju, najviše ih je iz Zagreba, a prije korone najviše dolazaka nakon Zagreba u Zagorju su bilježili iz primorskih županija, dok sada najviše gostiju dolazi iz kontinentalnih županija, pogotovo slavonskih, a onda slijede gosti iz Međimurske i Varaždinske županije.

– Ako uspoređujemo ožujak s prošlom godinom, kada je kod nas već bila korona, u dolascima smo 102,4 posto bolji, a ako gledamo cijelu godinu, imamo 90,62 posto dolazaka i 74 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Interesantno je to usporediti s izuzetno uspješnom 2019. godinom – u dolascima smo na 79,3 posto, a u noćenjima na 68,4 posto, u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini, što je itekako pozitivan rezultat, s obzirom na uvjete pandemije u proteklih godinu dana. Veseli nas što smo i dalje najjača kontinentalna turistička destinacija, izuzev Zagreba i dakako, planiramo i ostati najbolji – kazala je Škrinjar te objasnila kako cjelokupni media plan koji su planirali za ovu godinu u iznosu od 576.000 dogovaraju s hotelijerima.

– To su prvenstveno kampanje na Facebooku i Instagramu, koju su usmjerene na posjet našim hotelima, a isto tako smo prošlog tjedna pokrenuli kampanju usmjerenu na kuće za odmor u kojima također imamo porast broja gostiju. Realizirali smo i plakatiranje u zapadnom dijelu Zagreba, kao i na Graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji. U pripremi imamo i radio kampanje, iz dana u dan osluškujemo situacije što se događa – kazala je Sanja Škrinjar, na koju se nadovezao župan Željko Kolar, rekavši da mu je veliko zadovoljstvo što se 115 zagorskih objekata pridružilo ovoj akciji.

Ni jedan slučaj

– Moj poziv je vrlo jednostavan – ako zbog epidemioloških uvjeta, preporuka Nacionalnog stožera i županijskih stožera, niste odlučili provesti Uskrs u krugu svojih obitelji, onda je za vas najbolji izbor da ga provedete u Zagorju. Oznaka “Ostani siguran u Zagorju“ govori da smo destinacija koja se pripremila i za ovo novo normalno i da, kao što je Sanja spomenula, u posljednja tri – četiri vikenda, doslovce nema slobodnog kreveta na području Krapinsko – zagorske županije. Niti jedan jedini slučaj zaraze koronavirusa nije zabilježen u ugostiteljskim objektima na području Krapinsko – zagorske županije. S time, da smo za goste iz Slovenije kojih trenutno ima najviše od stranih gostiju, osigurali i u subotu i nedjelju, kad radi naš Zavod za javno zdravstvo, da mogu napraviti brze testove koje pokazuju na ulasku u svoju matičnu zemlju, da nisu korona pozitivni. Od prošlog vikenda u Zavodu radimo i PCR testove jer treba 24 sata da se test napravi. Za odlazak u svoju zemlju ili bilo koju drugu zemlju Europske unije, moći će se dobiti potvrda da turisti nisu COVID pozitivni i da ne moraju ići u samoizolaciju jer to je ključni trenutak kad se ljudi odlučuju hoće li doći do nas ili ne. Stoga, mi nismo 100 posto sigurni jer sto posto danas ne postoji – mi smo 115 posto sigurni jer se 115 smještajnih kapaciteta, uključilo u ovu akciju. Pripremili smo i novi set mjera koje kreću za kampanju za prvi svibnja jer čim ovaj uskrsni vikend završi, krećemo u sljedeću kampanju i tako ćemo skroz do kraja godine, iz mjeseca u mjesec promovirati Zagorje kao turističku destinaciju. Vjerujem da ćemo, u ovim uvjetima koji jesu, imati odličan rezultat. Zahvaljujem svim turističkim djelatnicima i djelatnicama koji su pokazali visoku profesionalnost i odgovornost, a to se u krajnjoj liniji vidi na rezultatima koje imamo u ova prva tri mjeseca – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba