Županijska skupština KZŽ donijela odluku o dobitnicima javnih priznanja

Sonja Borovčak dobiva Plaketu županije za životno djelo, dok će Povelju KZŽ dobiti sve zagorske zdravstvene ustanove

Objavljeno: 21.03.2021. zagorjeinternational

Županijska skupština Krapinsko – zagorske županije donijela je zaključak o dobitnicima javnih priznanja za ovu godinu. Plaketa Krapinsko – zagorske županije za životno djelo dodijelit će se Sonji Borovčak, a plaketa KZŽ za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu Radiju Stubici, za 50. godišnjicu rada, te Udruzi pčelara Nektar Konjščina, za 25. godišnjicu. Plaketu za iznimno postignuće u protekloj godini dobivaju trgovačko društvo Prostoria i Ivan Cesarec, jedan od utemeljitelja Društva Kajkaviana. Povelju KZŽ dobivaju sve zdravstvene ustanove na području županije čiji su se djelatnici svojim radom istaknuli u pandemiji koronavirusa.

Povelju, koja se dodjeljuje za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života, dobit će još pet udruga i ustanova, među kojima su DVD Gornja Stubica, koji obilježava 130 godina postojanja i Pučko otvoreno učilište Krapina, za 60 godina rada. Povelju dobivaju i Gradska knjižnica Oroslavje, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zabok i Udruga privatnih šumovlasnika HOSTA Kraljevec na Sutli.

Povelju će dobiti i 11 pojedinaca s područja županije, koje su predložile udruge ili ustanove u kojima su aktivni na raznim područjima. Dobitnici su Nevenka Gregurić, Anica Breber Kucelj Snježana Štefek – Borovčak, Rajko Bartolin, Milan Flegar, Ladislav Fruk, Josip Puh, Janko Šafranko, Antun Šimunić, Davor Špoljar i Zdravko Završki.

Županijska priznanja dodijelit će se povodom Dana Krapinsko – zagorska županije, koji se obilježava na blagdan sv. Jurja, 23. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba