Povijesna postrojba “Kostelska pištola – Keglevićeva straža“ organizirala akciju pomoći za potresom pogođeno područje

Prikupili građevinski materijal koji su donirali jednoj petrinjskoj obitelji čiji je dom oštećen u potresu

Objavljeno: 20.03.2021. JJ

Povijesna postrojba Krapinsko – zagorske županije “Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel” nije zaboravila na stradalnike u potresu koji je 29. prosinca pogodio Petrinju, Sisak i Glinu.

S obzirom na to da je prvih dana, ali i mjeseci pomoć sa svih strana stizala u velikim količinama,  na prijedlog i molbu svojih prijatelja iz lovačkog društva u Petrinji, članovi “Kostelske pištole“ su odlučili pričekati sa svojom humanitarnom akcijom.

– Nakon što se slegla “prašina”, Petrinjcima i dalje treba naša pomoć, pa smo tako uz koordinaciju prijatelja iz lovačkog društva u Petrinji, odlučili donirati građevinski materijal i to ciljano jednoj potrebitoj obitelji. Naša je ekipa takom prošlog četvrtka u jutarnjim satima krenula put Petrinje gdje je po dolasku pomogla istovariti građevinski materijal. Dečki su bili spremni i pomoći zidati ili nekako još dodatno pomoći, ali za to nije bilo potrebe. Nakon druženja s prijateljima iz Petrinje te s obitelji kojoj je doniran građevinski materijal, ekipa se uz riječi utjehe i nade u bolju budućnost oprostila i krenula kući – kažu iz udruge “Kostelska pištola – Keglevićeva straža“ te ističu kako su potresom pogođenom području spremni pomoći i u budućnosti – bilo gdje, bilo kome i bilo kada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba