U Krapini predstavljena tri nova natječaja Krapinsko – zagorske županije iz resora poljoprivrede

Za povećanje ekološke proizvodnje osigurano 200.000, a za povećanje stočarske, odnosno poljoprivredne proizvodnje po 300.000 kuna

Objavljeno: 15.03.2021. AB

U Krapini je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljena tri poljoprivredna natječaja županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, ukupne vrijednosti 800 tisuća kuna.

Natječaje su predstavili župan Željko Kolar i pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, koja je istaknula da se radi o natječaju za potporu za povećanje ekološke poljoprivredne proizvodnje – 200 tisuća kuna, za potporu za povećanje stočarske proizvodnje – 300 tisuća kuna i za povećanje poljoprivredne proizvodnje – 300 tisuća kuna. Dodala je da su u ovoj godini već objavljena četiri natječaja – za potporu za uzgoj zagorskog purana, vrijednosti 400 tisuća kuna, za potporu za pripremu projektne dokumentacije, koji je otvoren do 1. prosinca, odnosno do utroška osiguranih sredstava, a osigurana sredstva su 100 tisuća kuna, zatim natječaj za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda, koji je također otvoren do 1. prosinca, odnosno do utroška osiguranih sredstava, za što je također osigurano 100 tisuća kuna. 

– U  travnju je planirano raspisivanje natječaja za potporu za zaštitu višegodišnjih nasada od padalina na području Krapinsko-zagorske  županije, za potporu za očuvanje pčelinjeg fonda i za potporu za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u  preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – rekla je pročelnica Mihovilić.

 Župan Kolar se nadovezao i rekao kako će ove godine biti raspisano ukupno 10 mjera iz resora poljoprivrede, vrijednosti 2,1 milijun kuna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba