INVESTICIJA OD PET MILIJUNA KUNA: U Velikom Trgovišću se uz tamošnju Osnovnu školu gradi novi sportski kompleks

“Ovo je jedan lijepi početak još ljepšeg odrastanja novih generacija u Velikom Trgovišću”

Objavljeno: 15.03.2021. Alen Brodar

U Velikom Trgovišću je uz tamošnju Osnovnu školu započela gradnja sportskog kompleksa, vrijednog pet milijuna kuna. Gradi se nogometno igralište s umjetnom travom, dva košarkaška igrališta te igrališta za odbojku na pijesku i badminton, a radove su obišli načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, ravnateljica Osnovne škole Diana Duk – Petek i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Potreba za najmlađe

Radovi su u punom jeku, nadamo se da ćemo projekt ove godine i završiti. Mislim da je ovakav jedan kompleks zaista bio zaista potreba za naše najmlađe, ali i za sve ostale koji sele u Veliko Trgovišće, kao i za one koji žive ovdje i koji će se rekreirati na ovom kompleksu. Prijavili smo ovaj kompleks na natječaj Ministarstva sporta i turizma. Iskreno se nadam da ćemo dobiti nekakva sredstva, a ostalu financijsku konstrukciju zaokružit će Općina – najavio je načelnik Greblički, na kojeg se nadovezao župan, rekavši da će se, s obzirom na to da se radi o školskom zemljištu na kojem je pravo građenja dala Krapinsko – zagorska županija, drugim rebalansom županijskog proračuna osigurati dio sredstava, pa će tako i Županija pomoći da se ovaj projekt završi.

– Izražavam svoje veliko zadovoljstvo što sam se danas na licu mjesta mogao upoznati s ovim sjajnim projektom Općine Veliko Trgovišće. Bit će to pravi sportski kompleks koji će na moju sreću i na sreću Osnovne škole koje se drži, biti  na raspolaganju djeci koja je pohađaju. Kompleks se praktički nadovezuje na veliko nogometno igralište nogometnog kluba i vjerujem da će to pridonijeti daljnjem razvoju sporta, ne samo na području općine Veliko Trgovišće, nego i čitave Krapinsko – zagorske županije, kazao je Kolar

I ravnateljica OŠ Veliko Trgovišće Diana Duk – Petek izrazila je zadovoljstvo početkom radova na sportskom kompleksu. 

Ostale investicije

– Drago mi je što su ti radovi počeli. Svi se veselimo. Ja sam dijete ovog igrališta, tu sam odrasla, tu su bili lijepi trenuci. Nadam se da će i učenicima ove škole, naravno i mojim unucima ovaj prostor biti još ugodniji i ljepši. Iskreno vjerujem da je to jedan lijepi početak još ljepšeg odrastanja novih generacija u Velikom Trgovišću. Svima uključenima u projekt stoga zahvaljujem, posebno županu i načelniku – zaključila je ravnateljica.

Inače se razgovaralo i o drugim investicijama u obrazovanje i školstvo na području općine Veliko Trgovišće. 

– Prva je izgradnja sportske dvorane pri PŠ u Dubrovčanu, zatim energetska obnova te iste Područne škole, a što se matične škole u Velikom Trgovišću tiče, trebalo bi dograditi četiri učionice, ukupno 220 kvadrata, kako bi bilo moguće prijeći na jednosmjensku nastavu. Nakon toga slijedi energetska obnova i te škole – zaključio je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba