Općina Kumrovec objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa poticane stanogradnje na području općine

PRIJAVE DO 9.3.: “Mladima ćemo omogućiti rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijima od tržišnih”

Objavljeno: 02.03.2021. JJ

Općina Kumrovec objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa poticane stanogradnje na području općine, s ciljem da se mladima omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijima od tržišnih.
Nema nekih većih ograničenja, no prednost imaju stanovnici općine i cijelog šireg područja, kao i Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Iz Općine Kumrovec ističu da svaka mlada obitelj ili mlade osobe koje, bilo da se sada jave na natječaj, ili će se kasnije zainteresirati za kupnju POS stana, a nemaju bonitet dostatan za dizanje kredita, mogu stan iznajmiti na rok od najdulje tri godine. Najamnina plaćena tijekom te tri godine priznat će se kao ulog prilikom kasnije eventualne kupnje strana.

– To je velika prednost i mislimo da će tu mogućnost iskoristiti velik broj mladih, jer znamo da je u mlađoj životnoj dobi teško imati sredstva za kupnju stana, odnosno, prve nekretnine. Računamo da bi uz potporu Općine cijena stana mogla biti prihvatljivih 900 eura po četvornom metru stana – kažu iz Općine.
Zahtjev za kupnju stana, s traženom dokumentacijom koja se može preuzeti na internetskoj stranici Općine, dostavlja se u zatvorenoj omotnici, isključivo poštom, zaključno s 9. ožujka, na adresu Općina Kumrovec, Ulica Josipa Broza 12, 49295, Kumrovec, uz naznaku: “Ime, prezime i adresa – Zahtjev za kupnju stana po Programu POS – NE OTVARAJ”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba