Duhovit kostim koji prikazuje tmurnu stvarnost

Dječak se maskirao u ranjeni Zagreb: “Slomljeni su zidovi, ali ne i duh, to je glavno”

Objavljeno: 17.02.2021. zagorjeinternational

Paško Pulić Gović, učenik 4.a razreda zagrebačke Osnovne škole “Dr. Ivan Merz”, za maškare se obukao u ranjeni Zagreb. Po sebi je zalijepio naljepnice s oznakama oštećenja i uporabljivosti, masne mrlje, “šljive” i slomljeni toranj katedrale.

– Paško i drugi učenici trenutno su izmješteni u OŠ Matka Laginje jer je njihova škola morala u kompletnu obnovu nakon potresa. Kao i mnoge druge, u njoj više nije bilo moguće održavati nastavu. Đake iz ‘Merza’ rasporedili su u tri različita objekta, nije im više dostupno ni igralište, mnogo susjeda iz zgrade se iselilo, mnogo je iskušenja – kazala je Paškova majka Danira za 24sata.

Razmišljali su o tome s kakvom maskom izaći na školski fašnik ove godine, a Paško je vrlo ponosan na to što je uvijek imao originalne maske i kostime, pa su malo-pomalo diskutirali o tome što je aktualno i došli na ideju da utjelove ranjeni Zagreb. Naljepnice su izradili u print shopu, a svaka je po nečemu značajna jer upućuje na oštećenost većeg ili manjeg stupnja, oštećenost koju svi vide i osjete.

– Imali smo još ideja, npr. da pod pazuhom nosi hrpe papira, Normabele u džepu itd., ali bilo je malo nepraktično za školu. Dobro smo se zabavili i otpustili smo malo stresa vezanog za život u centru, u zgradi iz 1915. Paškov kostim je duhovit iako prikazuje tmurnu stvarnost, to je način na koji ćemo savladati izazove. Slomljeni su zidovi, ali ne i duh, to je glavno! – zaključuje Danira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba