Župan Željko Kolar najavio:

“Dio zagorskih srednjoškolaca koji nisu učenici završnih razreda vraća se u ponedjeljak u škole, nastava će se organizirati po modelu B“

Objavljeno: 12.02.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar najavio je da od ponedjeljka u školu kreće dio srednjoškolaca koji nisu učenici završnih razreda, te će se praktički kombinirati sva tri modela nastave.

– Analizirali smo epidemiološku situaciju na području Krapinsko – zagorske županije, koja je vrlo dobra, no, s obzirom na to da se pojavio novi soj, mi ćemo vratiti srednjoškolce u škole, ali ne odmah po modelu A, dakle, da se vrate svi učenici, već će se raditi o mješovitom modelu B, onako kao što smo i završili prošlo polugodište. Tako ćemo zadovoljiti onaj epidemiološki uvjet da u javnom prijevozu bude 40 posto manje ljudi. Za osnovne škole ostaje nastava po modelu A za sve učenike. U srednjim školama za sada nemamo nijednog zaraženog učenika niti nastavnika, a u osnovnim školama imamo dva zaražena učenika, a 54 ih je u samoizolaciji. Zato smatramo da možemo napraviti taj iskorak i u sljedeća dva tjedna omogućiti djeci da krenu u školu. Ukoliko se nastava povoljna situacija, nakon dva tjedna svi učenici i osnovnih i srednjih škola krenut će u školu po modelu A. A ako situacija bude iznimno povoljna, to se može dogoditi i za sedam dana. Pratit ćemo stanje – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba