Drugom najvećem proizvođaču piva na svijetu dobit se u pandemijskoj godini prepolovila

KORONA NAŠTETILA HEINEKENU: Najavili otpuštanje 8000 radnika, okreću se bezalkoholnom lageru i ponudi piva na internetu

Objavljeno: 11.02.2021. zagorjeinternational

Nizozemski pivar Heineken, drugi proizvođač piva u svijetu, izvijestio je o snažnom padu dobiti i prihoda u 2020. godini, najavljujući spor oporavak od posljedica pandemije koronavirusa u 2021. i ukidanje oko 8000 radnih mjesta radi smanjenja troškova, piše Index.

Naime, neto prihodi su im u pandemijskoj godini pali 12 posto, na 19,7 milijardi eura, dok je neto dobit gotovo prepolovljena, na 1,1 milijardu eura. Konsolidirani obujam prodaje piva pao je za 8,1 posto, uz negativan utjecaj obnovljenih korona-ograničenja na rezultate u četvrtom tromjesečju, posebno u Europi, gdje su zatvoreni ugostiteljski objekti.

Kompanija želi do 2023. uštedjeti dvije milijarde eura reorganizacijom, smanjenjem asortimana i učinkovitijom potrošnjom. Pregledom poslovanja utvrđeno je da bi kompanija trebala ukinuti oko 8000 radnih mjesta. Troškovi zaposlenih trebali bi se otkazima smanjiti oko 350 milijuna eura.

Kako je istaknuto, kompanija se namjerava fokusirati na jačanje premium marki poput Heineken bezalkoholnog lagera, a cilj im je i da postanu najbolji digitalno povezani pivar, koji će potrošačima pivo nuditi putem interneta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba