Ozlijedio je i dvojicu policajaca elektrošokerom te im pobjegao, ali je jučer napokon uhićen

Napao ženu, vezao joj ruke lisicama, pa je tri dana držao zaključanu u stanu

Objavljeno: 05.02.2021. zagorjeinternational

Kako izvještava Jutarnji list, policija u Puli pritvorit će 30-godišnjaka te će on tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku. Muškarac se sumnjiči za čitav niz kaznenih djela – prijetnju, protupravno oduzimanje slobode, neovlašteno slikovno snimanje, neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, te prisilu prema službenoj osobi.

Kriminalističko istraživanje pokazalo je kako je osumnjičeni muškarac 9. prosinca u stanu u pulskoj Kvarnerskoj ulici napao ženu, zatim joj vezao ruke lisicama, a potom zaključao u stan. Kasnije, u večernjim satima, ženu je automobilom prevezao u drugi stan koji se također nalazi na pulskom području gdje ju je ponovno napao, tri dana držao zaključanu u sobi, te je cijelo vrijeme nadzirao putem kamere.

Žrtva je iskoristila njegov trenutak nepažnje, uspjela pobjeći, a zatim joj je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da ima lakše tjelesne ozljede.

Nakon provođenja intenzivne akcije traganja za 30-godišnjakom, koji se dovodi u svezu sa svim navedenim kaznenim djelima, uočen je 2. veljače u noćnim satima u središtu grada, kada su pulski policijski službenici pokušali izvršiti utvrđivanje njegova identiteta, na što se on oglušio, zbog čega su policijski službenici bili primorani na primjenu prisile. Tada je osumnjičenik prvo lakše ozlijedio dvojicu policajaca elektrošokerom, a zatim se dao u bijeg.

On je uspješno uhićen jučer, u stanu koji se nalazi u Ulici Sergijevaca, a uz njega uhićena je i 20-godišnjakinja s bjelovarsko- bilogorskog područja za koju se utvrdilo da je pomogla 30-godišnjaku u bijegu, osiguravši mu smještaj za prikrivanje od policije.

Kako je policija prilikom uhićenja kod muškarca pronašla 12,7 grama amfetamina te 7,1 gram marihuane, protiv muškarca je izdan i prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba