SVEČANA PRIMOPREDAJA UGOVORA: JANAF donirao 50 tisuća kuna Općoj bolnici Zabok, novac je namijenjen kupnji najmodernijeg CTG uređaja

NABAVLJAJU UREĐAJ KOJI PRATI BEBINE OTKUCAJE: “Osigurat ćemo trudnicama još bolju i kvalitetniju medicinsku skrb“

Objavljeno: 03.02.2021. zagorjeinternational

Ispred ulaza u zgradu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, održana je svečana primopredaja ugovora o donaciji Jadranskog naftovoda, kojom spomenuto dioničko društvo iz Zagreba donira OB Zabok novčani iznos od 50.000 kuna za kupnju najmodernijeg CTG uređaja te druge opreme koje će pomoći radu Odjela za ginekologiju i porodništvo OB Zabok u skrbi za trudnice, rodilje i novorođenčad.

Odgovorno poduzeće

– Ova donacija osigurat će rodiljama i našim trudnicama jednu bolju, kvalitetniju medicinsku skrb, a liječnicima i medicinskom osoblju pružiti veliku pomoć u njihovu svakodnevnom radu – istaknuo je Stjepan Adanić, predsjednik uprave JANAF-a, pa dodao da se JANAF, kao jedno odgovorno poduzeće, uvijek rado odazove ovakvim akcijama za opće dobro.

Rekao je i kako uvijek rado dolazi u Zagorje, u bolnicu koja je novoizgrađena te ima dobro i profesionalno osoblje.

– CTG ili kardiotokograf je uređaj koji prati otkucaje srca djeteta u porodu, u utrobi majke ili u trudnoći i sigurno da nam pomaže u praćenju i dovršavanju trudnoće. Svaka ovakva donacija nam je dobrodošla jer ćemo biti još sigurniji, još bolji, još kvalitetniji za naše pacijente – rekao je Rajko Rudeš, voditelj ginekologije i porodništva u OB Zabok, te zahvalio na donaciji JANAF-u i Upravi.

Donijeli optimizam

Zahvalu je u ime djelatnika OB Zabok, ali i u ime pacijentica, uputio ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, koji je rekao kako to donosi svojevrsni optimizam nakon dugog perioda krize izazvane koronavirusom.

– Znate i sami da mi na Odjelu ginekologije svake godine pokušavamo omogućiti našim pacijenticama, babinjačama, trudnicama da imaju što bolje uvjete, pa ćemo tako i ovu donaciju upotrijebiti za kupnju CTG uređaja kako bi naše pacijentice na Odjelu ginekologije imale bolju zdravstvenu zaštitu – rekao je Vančina.

Događaju je nazočio i Vladimir Veselica, član uprave JANAF-a. (ab, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba