Zbog veće količine otpada, povećava im se cijena usluge odvoza

Općina Bednja roditeljima mališana i osobama koje pate od inkontinencije subvencionira trošak prikupljanja i zbrinjavanja iskorištenih pelena

Objavljeno: 02.02.2021. JJ

Općina Bednja roditeljima mališana i bolesnim osobama koje pate od inkontinencije subvencionira trošak prikupljanja i zbrinjavanja iskorištenih pelena. Naime, kako je riječ o otpadu koji se u pravilu odlaže u miješani komunalni otpad, a koji, s obzirom na količinu, korisnicima povećava broj odvoza, pa samim time i cijenu usluge,  Općina je odlučila građanima izaći u susret te im subvencionirati ovu uslugu.

Sukladno Odluci o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, Općina subvencionira trošak odvojenog prikupljanja i zbrinjavanja iskorištenih pelena na sljedeći način:

–  da fizičkim osobama – roditeljima ili skrbnicima mališana, odobrava korištenje besplatnih 15 vreća godišnje za dijete do dvije godine starosti, iznimno i nakon druge godine starosti djeteta (uz potvrdu liječnika o potrebi korištenja pelena) i to do kraja kalendarske godine tijekom koje dijete navršava dvije godine, odnosno, za dijete starije od dvije godine koje ima potvrdu liječnika o potrebi korištenja pelena

– korištenje 15 vreća godišnje na teret Općine odobrava se i za punoljetne osobe s prijavljenim prebivalištem na području općine a, koje iz zdravstvenih razloga koriste pelene

Što učiniti kako biste ostvarili pravo na subvenciju za odvoz pelena?

Svi navedeni korisnici – roditelji mališana te obitelji čiji je član osoba s problemom inkontinencije, Ivkomu d.d. trebaju uputiti pisani zahtjev kojim traže dodjelu dodatnog spremnika za odlaganje otpadnih pelena.

Dodatni spremnici mogu se zatražiti samo za obračunsko mjesto na kojem se već vrši primopredaja miješanog komunalnog otpada, a za koje je potrebno javiti svaku promjenu vezanu uz korištenje javne usluge u roku 15 dana.

Svi koji žele ostvariti subvenciju, zahtjev za ostvarenje prava na subvenciju za dodatne spremnike za odlaganja otpadnih pelena, podnose davatelju usluga – Ivkomu d.d. Ivanec, Ulica Vladimira Nazora 96 b, 42240 Ivanec. Pisanom zahtjevu prilaže se rodni list za svako dijete, odnosno, liječnička potvrda za osobu s problemom inkontinencije. – Posebno napominjemo da je u spremnike za odlaganje otpadnih pelena zabranjeno odlaganje drugih vrsta otpada. Pune vreće s iskorištenim pelenama prikupljaju se prema rasporedu odvoza miješanog komunalnog otpada na način da se pune, zatvorene vreće ostave uz spremnik za miješani komunalni otpad. Jedinstveni upravni odjel Općine vodi evidenciju o korisnicima koji ostvaruju pravo na trošak sufinanciranja zbrinjavanja pelena – poručuju iz Općine Bednja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba