UGOSTITELJI ODUSTALI OD OTVARANJA KAFIĆA: “Zaprepastile su ih zatvorske kazne”

“Kolege su ipak odlučile da mogu još tih 15 dana izdržati u ovom psihotičnom stanju. Odluka je da je pametnije ne otvarati 1. veljače”

Objavljeno: 31.01.2021. zagorjeinternational

Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica u Dnevniku N1 je rekao da su ugostitelji odustali od otvaranja svojih objekata unatoč zabrani Stožera, i to nakon što su shvatili kolike mogu biti kazne. U subotu je održan neformalni sastanak ugostitelja na kojem je ipak odlučeno da se ne ide u otvaranje ugostiteljskih objekata unatoč zabrani.

– Nakon što su upućeni u sve rigorozne, drakonske kazne, od zatvorske koja ih je zaprepastila, kolege su ipak odlučile pričekati do 15. veljače, da mogu još tih 15 dana izdržati u ovom psihotičnom stanju. Odluka je da je pametnije ne otvarati 1. veljače. Apeliram da nitko ne otvori, da sačekaju tih 15 dana, da ćemo ići u pregovore sa Stožerom i revidirati mjere, makar da se terase dozvole. Svjedoci smo okupljanja na benzinskim crpkama, a ovako bi ljudi bili dislocirani na više lokacija – rekao je Franz Letica.

Premda se većina složila da je pametnije sačekati, desetak ugostitelja je ipak najavilo otvaranje.

Letica je dodao da od resornog ministarstva traže obeštećenje i da će podržati prosvjed udruge Glas poduzetnika koji su najavili za srijedu, 3. veljače, u Zagrebu.

– Vezano za razgovore s ministrom tražimo obeštećenje u iznosu 3 posto prometa od lani. Razgovori su u tijeku. Također, zaključili smo da bi to bio legitiman put, da bi podržali Glas poduzetnika i vjerujem da ćemo se odazvati – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba