Mentor mu je Jacques Houdek, a za spot je angažirao jednu od najzgodnijih Hrvatica

BOKSAČ POSTAO PJEVAČ: Zbog korone ne može trenirati pa se odlučio posvetiti glazbenoj karijeri

Objavljeno: 31.01.2021. zagorjeinternational

Valerio Ricchiuto dugi niz godina bavi se sportom. Još u osnovnoj školi igrao je rukomet, u srednjoj tenis, a potom je krenuo trenirati boks koji i danas trenira. Epidemiološke mjere trenutno mu ne dopuštaju bavljenje sportom, pa je stoga ovaj mladić iz Pule odlučio više se posvetiti glazbenoj karijeri.

– Boks je moja ljubav, ali to je sport kojim se bavim rekreativno. Glazba je također nešto što jako volim, a ova čudna vremena dala su mi vremena da se više posvetim toj ljubavi. Posljednjih godinu dana snimio sam šest pjesma i tri spota, a nastupao sam i na Čansonfestu, Melodijama Istre i Kvarnera te na festivalu Dimela Cantando – otkriva Valerio, inače magistar upravljanja poslovnim komunikacijama. Ipak, ovo nije početak njegove glazbene karijere.

Valerio je u djetinjstvu svirao klavir i sintisajzer u nižoj glazbenoj školi, četiri je godine pjevao u klapi Brnistra gdje je bio na poziciji drugog te prvog tenora. Pjevački mentor mu je Jacques Houdek kod kojeg je pohađao naprednu školu pjevanja. Osim sporta i pjevanja, ovaj svestrani mladić radi i kao agent u obiteljskoj agenciji za prodaju nekretnina. Ipak pjevanje je trenutno njegova najveća preokupacija pa je tako odlučio surađivati samo s vrhunskim glazbenicima. Osim što se usavršavao kod Houdeka, sve njegove dosadašnje pjesme uglazbio je Bruno Krajcar, a većinu njih je i napisao. Naime, Bruno je zaslužan što je Valerio krenuo u solo pjevačke vode, a svojim mu je autorskim pjesmama dao smjer kojim je ovaj mladić krenuo. Iako boksači nerijetko izgledaju grubo, Valerio je primjer da je riječ tek o predrasudama. Naime, njegova pop rock balada „Kad sam bacio ljubav“ s lakoćom će pokazati da ovaj rekreativni boksač ima meko srce.

 – Pjesma je to koju je također napravio Bruno, a za aranžman je bio zadužen Olja Dešić. Sretan sam što je spot ispao sjajno. Snimali smo u poznatoj rovinjskoj park šumi Punta Corrente, na moru u okolici Rovinja, te u kući Bruna Krajcara koja se nalazi u Lanišću. Spot je snimao Mateo Ostojić Pučo, a sve pod redateljskom palicom Luke Brgića i Eleonore Dobrović iz B Music and Production –rekao je Valerio.

Ipak, osim što Valerio plijeni pozornost zbog širokog spektra stvari kojima se bavi, nema sumnje da će njegov spot naići i na golemi interes zbog djevojke koju je angažirao kao glumicu. Naime, u spotu glumi mlada Čakovčanka Sara Sečan, apsolventica Pravnog fakulteta, dobro poznata i kao influencerica koju na instagramu prati više desetaka tisuća ljudi. Nema sumnje da je ovaj istarski sportaš i prodavatelj nekretnina našao savršen začin za dobar spot. Ljubavna pjesma, jedna od najzgodnijih Hrvatica i sjajan glazbeni tim – odličan su recept za put do slušatelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba