Iz Ministarstva poljoprivrede obavještavaju

KORISTITE LI IH? S hrvatskog tržišta povlači se 28 sredstava koja se koriste u suzbijanju peronospore na vinovoj lozi, plamenjače na povrtnim kulturama i krastavosti na jabukama i kruškama

Objavljeno: 23.01.2021. zagorjeinternational

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je da se s tržišta Republike Hrvatske povlači 28 sredstava za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari mankozeb.

Provedbenom uredbom Komisije EU koja stupa na snagu 5. siječnja 2021. godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registracije sredstvima za zaštitu bilja koja sadržavaju aktivnu tvar mankozeb do 4. srpnja 2021.

Sukladno rješenjima o ukidanju registracija, na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 4. listopada 2021., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 4. siječnja 2022.

Popis sredstava za zaštitu bilja kojima se ukida registracija može se pronaći na stranici Ministarstva poljoprivrede.

Riječ je o univerzalnim fungicidima koji suzbijaju najviše biljnih bolesti, sa širokom primjenom u vinogradarstvu, voćarstvu i povrtlarstvu. Koriste se u suzbijanju peronospore na vinovoj lozi, plamenjače na povrtnim kulturama i krastavosti na jabukama i kruškama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba