I općina Đurmanec priskočila u pomoć potresom stradalim područjima

Na teren odmah upućena tri vatrogasca, hranom i drugim potrepštinama napunjena dva kamiona i vatrogasni kombi, a obrtnici odvezli pun kamion drvne građe

Objavljeno: 03.01.2021. zagorjeinternational

Nakon razornog potresa koji je u utorak pogodio Sisačko – moslavačku županiju, mještani, volonteri, dobrovoljci, pripadnici DVD-a Đurmanec, članovi Stožera civilne zaštite općine Đurmanec, djelatnici Općine i članovi udruga uključili su se u prikupljanje pomoći stradalim područjima.

Cjelodnevna akcija

S područja općine Đurmanec na područja pogođena potresom u srijedu su upućena tri vatrogasca DVD-a Đurmanec s opremom i tehničkim vozilom, dok je ostatak članova DVD-a stavljen na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku te će u slučaju potrebe biti angažirani i upućeni na stradala područja.

Na Staru godinu je pak ekipa iz Đurmanca, sastavljena od volontera, pripadnika DVD-a Đurmanec i članova Stožera CZ-a općine Đurmanec, nakon cjelodnevne akcije prikupljanja pomoći, s dva kamiona i vatrogasnim kombijem na područje Gline i Petrinje dostavila prikupljenu zimsku odjeću i obuću, deke, hranu, mlijeko, sokove, higijenske i ostale potrepštine.

Obrtnici s područja općine Đurmanec su se također organizirali te su u srijedu prikupili puni kamion s prikolicom drvne građe, koji su istog dana, sukladno dogovoru s načelnikom općine Glina, dostavili na stradala područja, za interventne akcije saniranja krovova. Općina Đurmanec je također već osigurala financijska sredstva koja će uplatiti mjestima stradalim u potresu, ali se u ovom trenutku poštuje uputa da se pričeka informacija gdje su najveće potrebe i na koji račun konkretno uplatiti novac.

Javite se GDCK-u

– U ovoj je situaciji najvažnije slušati upute nadležnih službi koje su zaslužne za organizaciju pomoći. Sukladno tome, zahvaljujemo svim pojedincima, volonterima, članovima udruga, obrtnicima i pravnim osobama koji su se uključili u akcije organiziranja i dopreme pomoći, kao i onima koji se stavili na raspolaganje i ponudili pomoć stradalom području. Ponavljamo apel Ravnateljstva civilne zaštite da se ne odlazi u potresom pogođena područja kako se ne bi stvarale gužve te nekontrolirano i nekoordinarano volonterstvo koje otežava i usporava rad žurnih službi. Umjesto toga, svi voljni pomoći i svi potencijalni volonteri mogu kontaktirati Gradsko društvo Crvenog križa Krapina na telefon 049/371-141 ili mail [email protected], koje će im dati daljnje upute – kažu iz Općine Đurmanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba