Grad Novi Marof nastavlja s uređivanjem društvenih domova - potpisan ugovor za adaptaciju doma u Strmcu

JEDNAKI UVJETI ZA SVE STANOVNIKE: “Do kraja ovog mandata uredit ćemo desetak domova”

Objavljeno: 18.12.2020. AB

U prostorijama Grada Novog Marofa potpisan je ugovor o izvođenju radova na adaptaciji Društvenog doma u Strmcu. Ugovor vrijedan 1.754.432 kune potpisali su gradonačelnik Siniša Jenkač i direktorica tvrtke Kontura d.o.o. Klaudija Korade, a odnosi se na građevinsko-obrtničke radove, radove na vodovodu i kanalizaciji, radove na uređenju okoliša, strojarskim instalacijama i elektroinstalacijama.

– Do kraja ovog mandata uredit ćemo, djelomično ili kompletno, desetak domova, tako da stvaramo jednake uvjete za sve naše stanovnike, bez obzira iz kojeg dijela grada dolaze. Novi Marof je izrazito razvedeni grad i svako naselje ima svoje potrebe za ovakvim prostorom – rekao je gradonačelnik Jenkač izrazivši zadovoljstvo potpisanim ugovorom za još jednu vrijednu investiciju.

Opravdano ulaganje

– Drago mi je što će Društveni dom biti kompletno adaptiran. Riječ je o domu u kojem je trenutno jedan, no imali smo i dva poslovna subjekta, što znači da objekt doista opravdava svoje postojanje, odnosno ulaganje u njega. S druge strane, imamo aktivne vatrogasce i Udrugu žena, stoga je ovaj objekt itekako važan za naše Strmečane i doprinijet će njihovom kvalitetnijem i boljem životu, ali i svih onih koji dolaze u Strmec – naglasio je gradonačelnik.

Podsjetio je da je prije tjedan dana potpisan ugovor za obnovu bivšeg Centra za socijalnu skrb, u kojem će većina prostora biti namijenjena umirovljenicima.

– Ukupno, s tim novim projektom, riječ je o oko 1,5 milijuna kuna koje smo proveli i koje ćemo provesti kroz projekte “54+” i “Nemirne uMirovljenike”. Uvijek nastojimo ulagati u one prostore koji stvaraju dodane vrijednosti – kazao je.

Predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa Mladen Benjak, mještanin Strmca, naglasio je kako je ovo druga faza uređenja Društvenog doma, dok se u prvoj uređivalo krovište. 

Četiri radna mjesta

– Društveni je dom centar okupljanja svih mještana i velik je dio naših života vezan upravo uz dom u kojem se odvijaju brojna društvena događanja. U njemu ujedno rade udruge, a tu je i trgovina mješovitom robom i kafić, također važni za odvijanje života u mjestu. Osim toga, tu su osigurana i četiri radna mjesta, a kroz najam prostora će u idućih 15 do 20 godina biti vraćen veći dio investicije – pojasnio je Bednjak.

Naglasio je da se uređenjem društvenih domova omogućuju bolji uvjeti za društvena događanja, život i rad udruga.

– Domovi se uređuju tako da idućih 20 do 30 godina budu u funkcionalnom stanju, bez dodatnih ulaganja, a uređeni će domovi dati i ljepšu vizuru mjesta jer su uglavnom ili u samom centru ili blizu centra mjesta u kojem su izgrađeni – istaknuo je Benjak.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter