Raste broj zaraženih učenika, kao i učenika u samoizolaciji. Župan odlučio:

Od ponedjeljka sve zagorske srednje škole prelaze na online nastavu

Objavljeno: 10.12.2020. JJ

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar donio je odluku da od ponedjeljka, 14. prosinca, sve zagorske srednje škole prelaze na C model, što znači da će nastavu pratiti online. Kako je obrazložio na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite, tu je odluku donio zbog činjenice da je danas najviše novozaraženih koronavirusom u županiji u 24-satnom razdoblju od početka epidemije – 277. Također je istaknuo kako je prisutan porast broja COVID pozitivnih učenika, pa je tako u dva dana broj pozitivnih učenika u srednjim školama povećan s 41 na 47, a u istom je razdoblju broj srednjoškolaca u samoizolaciji porastao s 393 na 502, što je porast od 12 posto.

Od osnovnih škola, za sada je samo OŠ Konjščina zatražila prelazak na model C zbog povećanog broja zaraženih i to im je odobreno od strane župana, dok će ostale OŠ nastaviti raditi po modelu A, odnosno, ukoliko bude potrebno, neki razredi prijeći će na model C.

Načelnik županijskog stožera Anđelko Ferek – Jambrek kazao je pak kako su od Nacionalnog stožera civilne zaštite dobili 3228 antigenskih testova za testiranje svih djelatnika i korisnika domova za starije i nemoćne na području KZŽ. Testiranje počinje odmah, s time da će se korisnici testirati jedanput, a djelatnici po četiri puta.

Press konferenciju Županijskog stožera civilne zaštite pogledajte ovdje:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba