Milan Bandić otvorio Spomenik domovini, koji se nalazi preko puta spomenika Franji Tuđmana, a vrijedan je 34,7 milijuna kuna

“Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Nije moglo bolje”

Objavljeno: 10.12.2020. zagorjeinternational

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svečano je otvorio Spomenik domovini koji se nalazi preko puta spomenika Franji Tuđmana, uz Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski.

Otkrivanju spomenika nazočili su ministar branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman, kardinal Josip Bozanić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

– Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na ovom mjestu pijeteta, ponosa i slave. Zaokružili smo cijelu hrvatsku povijest. Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Nije moglo bolje – rekao je Bandić, misleći na spomenik Franji Tuđmanu koji se nalazi nasuprot Spomeniku domovine.

Potom je zahvalio autoru spomenika, arhitektu Nenadu Fabijaniću.

– Razgovarao sam s puno ljudi o ovome. Današnjim svečanim činom dajemo Hrvatskoj velebni spomenik. Ja sam rođen na stini i znam što je stina. Čvršće je od dijamanta, trajno je nepokorivo. Hvala ti na ovoj stini koja će ovdje vječno stajati i pred kojom će se poklanjati mnogi državnici – kazao je Bandić.

Izgradnja spomenika stajala je 34,7 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba