Svakom kućanstvu dodijelit će se po jedan plavi i žuti spremnik

Prijavom na natječaj, Općina Zlatar Bistrica osigurala nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje papira i kartona te plastike

Objavljeno: 10.12.2020. JJ

Prijavom na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Zlatar Bistrica osigurala je besplatne spremnike za odvojeno prikupljanje papira i kartona te plastike za sva kućanstva i višestambene objekte.

U prethodnom periodu izvršena je distribucija spremnika za sve višestambene objekte, odnosno, svaka je zgrada dobila po jedan spremnik za odvojeno prikupljanje papira i kartona, plastike i stakla.

U narednom razdoblju izvršit će se distribucija spremnika za kućanstva, gdje će biti podijeljeni spremnici za odvojeno sakupljanje papira i kartona te plastike. Ukupna vrijednost nabave iznosi 343.593,96 kuna, a Općina Zlatar Bistrica sudjelovat će u sufinanciranju spremnika s 15 posto, odnosno, s iznosom od 51.539 kuna. Svakom kućanstvu dodijelit će se po jedan spremnik za otpadni papir i karton (plave boje) zapremnine 120 litara i jedan spremnik za otpadnu plastiku (žute boje) zapremnine 240 litara. Podjela spremnika svakom kućanstvu izvršit će se u suradnji s poduzećem Komunalac Konjščina d.o.o.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba