Radovi na području Zaboka u punom su jeku

Dogradit će se dizalo i pristupna rampa u zgradi suda, uređuje igralište u Zabočkoj cesti, a gradi se i pješačko – biciklistička staza prema Sv. Križu Začretju i Krapini

Objavljeno: 29.11.2020. AB

Radovi na području Zaboka u punom su jeku. Jedan od značajnih projekata kojeg valja spomenuti jest dogradnja dizala i pristupne rampe u zgradi suda u Zaboku. Radi se o zajedničkom projektu Grada i Ministarstva hrvatskih branitelja, čiji je cilj prilagoditi građevinu osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Projekt je ukupno vrijedan 468.533 kune s PDV-om, a bespovratna sredstva Ministarstva iznose 271.875 kuna. Ostatak novca osigurat će se iz gradskog proračuna. Sami radovi trebali bi početi 10., a završiti 31. prosinca ove godine.

Osim ovog važnog projekta, u Zaboku se radi i na drugim poljima. Tako je u tijeku uređenje igrališta u Zabočkoj cesti. Tamo je plan urediti spremište s nadstrešnicom, a vrijednost tih radova, koje izvodi Gradnja Cesarec, je 180.000 kuna. Nastavljaju se i radovi na izgradnji pješačko – biciklističke staze Zabok – Sveti Križ Začretje – Krapina, skraćenog naziva ZaZaKr, koja se nalazi uz urbani park reGARDEN. Radove izvodi Obrt Strojni iskop i transport Zajec, a vrijedni su 149.792 kune s PDV-om. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba