Župan Željko Kolar o obilježavanju Dana sjećanja 18. studenoga

“Zbog epidemiološke situacije, Županija ove godine neće financirati organizirani prijevoz branitelja u Vukovar i Škabrnju“

Objavljeno: 11.11.2020. zagorjeinternational

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske župnije, župan Željko Kolar se osvrnuo i na obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju 18. studenoga, nakon što je u utorak donesena odluka da će u koloni sjećanja sudjelovati maksimalno 500 ljudi.

– Nakon što su jučer donesena “pravila igre“ vezano uz obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju, ja ću sutra kontaktirati predsjednike braniteljskih udruga, jer ove godine, sukladno preporukama, mi sigurno nećemo organizirati autobuse koji bi branitelje s područja županije vozili u Škabrnju i Vukovar. Mi ćemo, pridržavajući se epidemioloških mjera, dan uoči obljetnice pada Vukovara, kao i svake godine, upaliti lampione u svim općinama i gradovima, između 18 i 19 sati, a imat ćemo i obilježavanje u Zelenjaku, isto tradicionalno, ali držeći se strogo svih epidemioloških uvjeta. Nisam dobio obavijest o protokolu vezano uz središnje obilježavanje Dana sjećanja, da vidim je li 500 ljudi predviđeno po nekakvim središtima, županijama, funkcijama i slično, ali ono što mogu potvrditi, jest da Županija neće financirati organizirani prijevoz branitelja u Vukovar i Škabrnju – najavio je župan Kolar.  (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba