U tijeku je izgradnja vodoopskrbne mreže Bezavina u Velikom Trgovišću, u sklopu četverogodišnjeg programa Zagorskog vodovoda

NAČELNIK GREBLIČKI: Sada će vodoopskrbnim sustavom biti pokriveno 96 posto naše općine, a prije sedam godina bilo je to 73 posto. Ovo je veliki napredak, ali i potreba u 21. stoljeću

Objavljeno: 11.11.2020. zagorjeinternational

Zagorski vodovod i dalje uspješno surađuje s općinama diljem županije, provodeći godišnji program izgradnje lokalnih vodovoda. Trenutno se vrši izgradnja vodnih građevina – vodoopskrbne mreže Bezavina na području općine Veliko Trgovišće, a predstavnnici Zagorskog vodova i Krapinsko – zagorske županije radove su obišli ove srijede.

Podjela financiranja

– Ove ćemo godine izgraditi oko 6400 metara novih vodovoda i priključiti oko 130 novih potrošača u visokim zonama, gdje ima još nekoliko domaćinstava. Želimo omogućiti nastavak života na zagorskim bregima – rekao je Mario Mihovilić, direktor Zagorskog vodovoda, te dodao da individualni priključak znači da se plaćaju samo stvarni troškovi, što bi za građane bilo oko 2,5 tisuće kuna, plus građevni radovi, ovisno o dužini glavnog voda.

– Proteklih nekoliko godina surađivali smo sa Županijom i Zagorskim vodovodom na visokim zonama. Veseli me što je ovo zadnja i što smo vodoopskrbni sustav digli na 96 posto pokrivenosti na našem području. Prije nekih sedam godina, kad sam došao na poziciju načelnika, bili smo na nekih 73 posto, a ovaj napredak smatram velikim uspjehom, ali i potrebom u 21. stoljeću. To je ukupno pedesetak priključaka –  rekao je načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, dodavši da se nada da će kroz godinu dana i Donja Bezavina dobiti vod, čime bi se zaokružila slika vodoopskrbnog sustava na području Velikog Trgovišća.

Do sada su domaćinstva na ovom području bila opskrbljena lokalnim vodovodima.

– Ostao nam je dio Klanječkog Turnišća, tu smo potegnuli sa Županijom i Zagorskim vodovodom ovaj glavni vod, pa vjerujem da će i to biti pokriveno, a to ovisi i o potrošačima, koji plaćaju samo priključak – dodao je Greblički i rekao da trećinu radova financira Županija, trećinu Zagorski vodovod, a posljednju trećinu Općina.

160 priključaka ove godine

– U program Zagorskog vodovoda bilo je uključeno 18 jedinica lokalne samouprave i u tom četverogodišnjem ciklusu od 2017. do 2020. osiguran je priključak za više od 500 objekata u visokim zonama, a 160 priključaka ove godine. Ukupna vrijednosti tih investicija je preko 6.300.000 kuna, podijeljeno na tri dijela – po 2.100.000 kuna osiguravaju Krapinsko – zagorska županija, jedinice lokalne samouprave i distributer – pojasnio je Kolar.

Istaknuo je i da je u pripremi prijedlog novog ugovora po istim pravilima i za sljedeće četiri godine jer je cilj da se osigura priključak svakom domaćinstvu gdje je god to moguće, kako bi se zadržalo stanovništvo na zagorskim bregima, a žiteljima omogućio najbolji životni standard. (ab, lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba