Oba natječaja traju do 18. studenoga

Grad Pregrada dodjeljuje 10 top stipendija za izvrsne studente te financijske potpore ovisno o prihodu po članu kućanstva

Objavljeno: 07.11.2020. JJ

Grad Pregrada je raspisao natječaj za dodjelu top stipendija izvrsnim redovnim studentima s prebivalištem na području grada Pregrade. Dodijelit će se 10 top stipendija za izvrsnost u iznosu od 700 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci (rujan 2020. – lipanj 2021. godine).

Pravo na dodjelu top stipendije imaju studenti s prosjekom ocjena najmanje 4.0, a detaljniji popis kriterija svi zainteresirani mogu provjeriti na internetskim stranicama grada Pregrade. Raspisan je i natječaj za ostvarenje prava na financijsku potporu redovnim studentima. Pravo na financijsku potporu imaju svi redovni studenti s prebivalištem na području grada koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna te koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima. Financijska potpora dodjeljuje se studentima ovisno o prihodu po članu kućanstva, a može iznositi od 250 do 650 kuna. Pravo na financijsku  potporu izravno, neovisno o prihodu po članu kućanstva, imaju studenti s invaliditetom, sva djeca bez roditeljske skrbi, djeca poginulih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja te studenti upisani na studije s popisa deficitarnih studija sukladno listi deficitarnih zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za područje Krapinsko – zagorske županije za određenu godinu. Iznos potpore ostvarene na osnovi jednog od kriterija za izravnu dodjelu je 250 kuna.Sve dodatne informacije također su dostupne na internetskim stranicama grada Pregrade, a oba natječaja otvorena su do 18. studenoga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba