POREZNA UPRAVA AŽURIRALA "LISTU SRAMA"

OVO SU NAJVEĆI DUŽNICI U KZŽ: Na popisu 10 pravnih osoba te više od tisuću građana – jedan duguje čak 8,9 milijuna kuna

Objavljeno: 07.11.2020. AB

Porezna uprava ažurirala je listu dužnika, u javnosti prozvanu “listom srama”, među kojima su fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, a dužne su više od 100.000 kuna, pravne osobe koje duguju više od 300.000 kuna te svi ostali građani, koji su dužni više od 15.000 kuna poreza. Podatke o dospjelim, a neplaćenim dugovima, Porezna uprava, sukladno zakonu, objavljuje 31. listopada svake godine.

Iz Krapinsko – zagorske županije, na listi su tako 144 fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, deset pravnih osoba te čak 1005 građana. Najveći dužnik među pravnim osobama Krapinsko – zagorske je tako A-G Krapina j.d.o.o. iz Lukovčaka kod Đurmanca, s ukupnim dugom od 2.383.584,96 kuna.

Cijeli popis dužnika možete pronaći OVDJE.

Inače, ukupni dug koji je kriterij za objavu izračunava se tako da se stanje na dan 30. rujna, po osnovama za koje je propisana objava dospjelih neplaćenih dugova, korigira za uplate izvršene do dana obrade za formiranje popisa. – U skladu s navedenim, za izračun dugova koji je kriterij za objavu ovog popisa, uzeto je stanje na dan 30. rujna 2020., korigirano za uplate do dana 12. listopada 2020., a eventualna zaduženja nastala nakon 30. rujna nisu uključena u iznose iskazane u Popisu. Datum 30. rujna, na koji je uzeto stanje u izračun duga, je porezno prihvatljiv/opravdan jer su do dana obrade za formiranje popisa u evidencijama nadležnih tijela evidentirana sva zaduženja koja dospijevaju do navedenog datuma – navedeno je na stranicama Porezne uprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba