BROJKE RASTU: Još 25 novooboljelih u KZŽ, čeka se potvrda Nacionalnog stožera o uvođenju strožih mjera

FEREK – JAMBREK: Od idućeg tjedna na svadbama i vjerskim okupljanjima do 50, a na privatnim okupljanjima do 20 ljudi

Objavljeno: 09.10.2020. zagorjeinternational

Kako je objavio načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, zbog porasta broja novooboljelih od koronavirusa, od Nacionalnog stožera će se tražiti donošenje novih mjera za područje KZŽ.

Tako će se tražiti da se svadbe ograniče na maksimalno 50 osoba, privatna okupljanja na 20, a javne proslave i vjerska okupljanja također na 50 osoba. Sva okupljanja veća od 20 osoba morat će se prijaviti Županijskom centru 112, a tražit će se i da se ponovno uvede testiranje pacijenata prije zaprimanja u specijalne bolnice, dakle, uz negativan COVID test ne stariji od 48 sati.

Inače, od jučer je potvrđeno još 25 slučajeva koronavirusa u KZŽ. Radi se o osobama s prebivališem na području grada Krapine (7), grada Donja
Stubica (2), grada Pregrade (2), grada Zaboka (1), općine Bedekovčina (2), općine Đurmanec (4), općine Gornja Stubica (1), općine Hum na Sutli (2), općine Kraljevec na Sutli (1), općine Mače (1), općine Radoboj (1) i općine Tuhelj (1). U 11 slučajeva radi se o poznatim kontaktima već oboljelih osoba. U istom razdoblju ozdravilo je 10 osoba te je pristiglo i 49 negativnih nalaza, dok se još čekaju rezultati za četiri uzorka.
Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko – zagorske županije iznosi 202. U samoizolaciji se nalazi 777 osoba.

Pogledajte press konferenciju Stožera civilne zaštite KZŽ:

PRESSICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE: U Zagorju u posljednja 24 sata 25 osoba zaražene koronavirusom: predstavljanje novih mjera!

Objavljuje Zagorje International u Petak, 9. listopada 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba