Na zagorskim prometnicama tijekom vikenda šest prometnih nesreća

U ZABOKU OZLIJEĐENE TRI OSOBE: Prometnu skrivio 19-godišnjak bez vozačke i pod utjecajem alkohola

Objavljeno: 28.09.2020. JJ

Prošlog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirana su četiri kaznena djela, šest prometnih nesreća i jedan prekršaj. Evidentirano je jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, jedno kazneno djelo prijevare i dva kaznena djela krađe.
Pet prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Mokricama i Hruševcu, uslijed nedržanja vozila uz desni rub kolnika, u Zlataru, zbog nepropisnog mimoilaženja, zatim u Mariji Bistrici, zbog neprilagođene brzine i Slatini Svedruškoj, uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika.
U prometnoj nesreći do koje je došlo u subotu oko 22.50 sati u Zaboku zbog neprilagođene brzine, tri su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo jer 19-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i s 1,04 promila alkohola u organizmu, nije prilagodio brzinu kretanja osobnog automobila uvjetima ceste (zavoj) te je vozilom prešao u traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera. Iz suprotnog smjera u isto vrijeme svojom pravilnom kolničkom trakom naišla je osobnim vozilom 33-godišnja hrvatska državljanka te je došlo je do sudara dvaju vozila. U prometnoj nesreći su 19-godišnji vozač, putnik u vozilu, 25-godišnjak, i 33-godišnja vozačica zadobili lakše tjelesne ozljede. Liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.
Od počinjenih prekršaja, evidentiran je jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira. U šumi u Donjoj Stubici jedna je osoba pronašla ručnu bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba