Uz 10 kilometara dugu vožnju biciklom, sudionici će moći i besplatno evidentirati svoj bicikl kod djelatnika PU krapinsko - zagorske

Ove nedjelje održava se biciklijada “Selnica – Gusakovec”, u spomen na pokojnog policijskog službenika Vanju Careka

Objavljeno: 05.09.2020. zagorjeinternational

Ove nedjelje od 14 sati, s početkom kod Lojzekove hiže u Gusakovcu, održat će se biciklijada “Selnica – Gusakovec”, koju tradicionalno organizira Turistička zajednica općine Marija Bistrica. Ove godine, biciklijada će se održati u spomen na pokojnog policijskog službenika Policijske postaje Donja Stubica, Vanju Careka. Biciklistička ruta u duljini od 10 kilometara je asfaltirana i namijenjena za brdski biciklizam. Za kotizaciju će natjecatelji morati izdvojiti 30 kuna, a mlađima od 15 godina sudjelovanje je besplatno. Sva sredstva prikupljena od kotizacije, donirat će se obitelji pokojnog policijskog službenika.

Edukacija građana

Svi sudionici biciklijade dužni su se strogo pridržavati svih prometnih propisa i uputa organizatora. Za sve osobe mlađe od 16 godina, nošenje zaštitne kacige tijekom cijelog trajanja biciklijade je obavezno, a nošenje kacige se preporučuje i ostalim sudionicima biciklijade. Organizator upućuje sve sudionike događaja da se pridržavaju preporuka i mjera koje su propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a na samom mjestu okupljanja bit će dezinficijens za ruke za sve sudionike.
U sklopu biciklijade, Policijska uprava krapinsko – zagorska, u suradnji s Vijećem za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko – zagorske županije, provodit će preventivnu aktivnost “Biciklirajmo sigurno”, u namjeri smanjenja broja kaznenih djela imovinskog karaktera u kojima se kao predmet otuđenja pojavljuje bicikl i smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti.

Tehnički ispravan

Uz edukaciju građana, policija provodi besplatnu i za građane dobrovoljnu evidenciju bicikala. Građani će imati priliku evidentirati svoje bicikle, stoga Policijska uprava krapinsko – zagorska poziva građane da sa svojim biciklima dođu na navedenu lokaciju kako bi evidentirali svoje bicikle i tako poduzeli prve korake u prevenciji krađa njihovih bicikala, a savjete za povećanje njihove osobne sigurnosti i sigurnosti njihovih bicikala dobiti će tijekom same evidencije.
Evidenciji bicikla mogu pristupiti svi građani Krapinsko – zagorske županije (djeca mlađa od 16 godina u pratnji roditelja), a za evidenciju bicikla potrebno je imati osobnu iskaznicu, račun o biciklu (ukoliko ga imate) i tehnički ispravan bicikl. Događaji evidencije bicikala provode se tijekom javnih događaja na kojima se okupljaju biciklisti, a građani mogu evidentirati bicikle i u policijskim postajama prema mjestu stanovanja, radnim danom od 8 do 14 sati. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba