Hospitalizirane su 184 osobe, od kojih je 10 na respiratoru. U samoizolaciji su 7993 osobe, među njima je i načelnica Lobora Ljubica Jembrih

NOVI REKORD: U RH u posljednja 24 sata 358 novih slučajeva zaraze koronom, u Dalmaciji se zatvaraju teretane i fitness centri

Objavljeno: 26.08.2020. AB

– U protekla 24 sata imamo 358 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj trenutno aktivnih slučajeva 2352. Ukupno imamo 8899 pozitivnih slučajeva od početka epidemije. Hospitalizirane su 184 osobe, od kojih je deset na respiratoru. Dobra je vijest da u protekla 24 sata nemamo novih slučajeva preminulih osoba, a 19 osoba otpušteno je iz bolnice. U samoizolaciji su 7993 osobe – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na pressici Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Inače, u samoizolaciji je završila i načelnica Lobora Ljubica Jembrih, koja je bila u kontaktu s pozitivnom osobom, koja je u ponedjeljak testirana na koronavirus u inozemstvu. 

Zbog velikog porasta broja zaraženih u Splitu i ostatku Splitsko-dalmatinske županije (138 zaraženih u posljednjih 24 sata), lokalni stožer od nacionalnog traži uvođenje novih mjera za područje cijele županije.

Prva mjera je zatvaranje svih fitness centara u Splitsko – dalmatinskoj županiji, budući je kod osoba, koje su boravile u fitness centrima zamječen povećan broj pozitivnih na koronavirus. Ta će mjera stupiti na snagu u ponoć.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Sedam slučajeva je povezano sa svadbom od 15. kolovoza u okolici Ivanca, a kod četiri slučaja se radi o članovima jedne obitelji koja se vratila s ljetovanja na Krku.

S obzirom da nitko od njih nema težu kliničku sliku, svi se liječe kod kuće.

– Jednako kao što smo već tražili od povratnika s ljetovanja i drugih rizičnih područja da se suzdrže barem 7 dana od bliskog kontakta sa starijima i bolesnima, istu preporuku upućujemo i onima koji su nazočili svadbama ili bilo kojem drugom događaju na kojem je gotovo nemoguće izbjeći bliski kontakt i pridržavati se epidemioloških mjera i preporuka. Također molimo građane da budu pozorni ukoliko kod sebe primijete neki od poznatih simptoma zaraze te da u takvom slučaju telefonski kontaktiraju svojeg liječnika obiteljske medicine. I na kraju, pokušajte reducirati broj nepotrebnih bliskih kontakata kako bi u slučaju pozitivnog testa na koronavirus imali pregled s kim ste posljednjih dana bili u kontaktu – poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba