"AFERA LUNAPARK"

SEMENTA: Vnuk nas je nazvao ‘romskom bagrom’! ŠIMUNIĆ: Tražimo njegovu ostavku na mjesto predsjednika kluba te gradskog i županijskog vijećnika! VNUK: Nisam uputio nikakvu uvredu, mogu i na poligraf. Ostavka? Ne dolazi u obzir!

Objavljeno: 04.08.2020. zagorjeinternational

Pjevačica i glumica Sementa Rajhard objavila je na svojem Facebook profilu status u kojem navodi da je HDZ-ov županijski vijećnik i vijećnik grada Oroslavja te predsjednik NK Oroslavje Daniel Vnuk, tijekom prepirke s njezinim ocem, nazvao cijelu obitelj “romskom bagrom”.
Naime, već dugi niz godina Sementa i njezina obitelj žive u Oroslavju i ondje svake godine povodom Dana grada, koji se obilježava 15. kolovoza, postavljaju svoj lunapark, “Zabavni park Adria”. Obitelj Rajhard i ove je godine htjela pozicionirati svoj lunapark na pomoćnom travnatom igralištu NK Oroslavja koje se nalazi tik uz cestu i glavni gradski trg na vremenski period od dva tjedna bez naknade, ali ovog puta za NK Oroslavje to nije bilo prihvatljivo. Naime, novoizabrani predsjednik kluba Daniel Vnuk ističe kako se na travnatom igralištu održavaju treninzi svih uzrasta NK Oroslavje, a posebno su važne pripreme za nedjeljnu utakmicu Kupa između Oroslavja i krapinskog Zagorca. Stoga tvrdi da je Ladislavu Rajhardu, Sementinom ocu, dao drugu ponudu.

Besplatna lokacija

– Ispred NK Oroslavje sam prezentirao odluku izvršnog odbora kluba te ponudio besplatno korištenje asfaltiranog igrališta koje se nalazi iza glavnog, svega 60-ak metara udaljeno od ceste. Predmetna ponuda ispred NK Oroslavje i dalje stoji – kaže nam Vnuk i dodaje da ga je Ladislav Rajhard na tu temu tri puta telefonski kontaktirao “zahtijevajući ustupak na koji nije bio voljan pristati”.

– Ja sam prema gospodinu Rajhardu postupio kao predsjednik nogometnog kluba, a ne kao gradski vijećnik. Smatram da je problem u tome što smještanjem, tj. montiranjem lunaparka na betonsko igralište, on neće biti vidljiv slučajnim prolaznicima jer nije na glavnoj cesti – kaže Vnuk i demantira tvrdnje Semente Rajhard da je uputio bilo kakve rasističke komentare na račun njezinog oca ili obitelji Rajhard.

– Napominjem i tvrdim da ja tog čovjeka nisam vidio ni u kakvom dućanu u Stubičkim Toplicama prošle nedjelje u poslijepodnevnim satima, a kamoli uputio bilo kakvu uvredu. Ako Sementa i njezina obitelj to tvrde, onda moraju to i dokazati. Ja sam spreman ići i na poligrafsko testiranje – ističe Vnuk.

Rasističke uvrede

Razgovarali smo i sa Sementom Rajhard, koja tvrdi da nije važna nikakva lokacija niti lunapark, već dijeljenje rasističkih uvreda na ulici.

– Smatram to jako neukusnim i ružnim. Vnukovo negiranje susreta s mojim ocem je sramotno. Meni je moj otac vrlo jasno prenio situaciju preko telefona – ističe Sementa i dodaje da nema nikakvih problema s Gradom Oroslavjem.

– Mi smo s gradonačelnikom i Gradom Oroslavjem u odličnim odnosima, no predsjednik nogometnog kluba odlučuje lokaciju našeg lunaparka. Gospodin Vnuk novi je predsjednik, od siječnja 2020. godine, a mi smo sa svim predsjednicima kluba do sada odlično surađivali. Ovdje smo imali lunapark još prije manifestacije povodom Dana Oroslavja, ovdje je upisana naša tvrtka, a iako ove godine zbog epidemiološke situacije nema manifestacije, mi smo u dogovoru s gradonačelnikom odlučili postaviti lunapark. Ne želim ulaziti više u polemike oko lunaparka, odnosno, je li on ponudio prostor besplatno ili je odredio neku cijenu, jer nema načina na koji da pristupim osobi koja je izjavila onakve stvari – zaključuje Sementa.
U cijelu se priču upleo i Viktor Šimunić, nezavisni oroslavski gradski vijećnik, koji je na svojoj Facebook stranici napisao da očekuje od Vnuka neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Oroslavje, kao i na mjesto gradskog i županijskog vijećnika, te javnu ispriku obitelji Rajhard, na što je Vnuk odgovorio da ne dolazi u obzir, pošto je izjava kćeri Ladislava Rajharda neistinita. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba