RASPISAN JAVNI POZIV: Prijavitelji moraju biti s područja Donje Stubice, Gornje Stubice ili Marije Bistrice

Krapinsko – zagorska županija daje 300 tisuća kuna za sanaciju štete od potresa na sakralnim objektima

Objavljeno: 28.07.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija raspisala je Javni poziv za hitnu sanaciju štete prouzročene potresom na nepokretnim kulturnim dobrima – sakralnim objektima na području županije.

Prirodna nepogoda

Podsjetimo, KZŽ je proglasila prirodnu nepogodu za područje grada Donja Stubica te općina Gornja Stubica i Marija Bistrica uslijed potresa koji je 22. ožujka pogodio područja navedenih jedinica lokalne samouprave, pri čemu su nastale velike materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima.
Radi intenziteta posljedica potresa na sakralnim objektima, preraspodjelom sredstava u županijskom proračunu za 2020. godinu, iznimno su osigurana sredstva za sanaciju štete na sakralnim objektima koji se nalaze u spomenutim jedinicama lokalne samouprave. Ukupna sredstva u okviru Javnog poziva iznose 300.000 kuna.

Ograničena vrijednost

Rok za podnošenje prijava je 26. kolovoza, a s obzirom na ograničenu vrijednost ovog Javnog poziva, krapinsko – zagorski župan može prije isteka roka zatvoriti Javni poziv. Prijavitelj na Javni poziv može prijaviti jedan projekt hitne sanacije štete te može zatražiti financiranje radova na hitnoj sanaciji štete do 100 posto sredstava predviđenih za provedbu Javnog poziva, dakle, maksimalno 300.000 kuna.
Pravo podnošenja prijava imaju vjerske zajednice u čijem je vlasništvu nepokretno kulturno dobro. Sve dodatne informacije nalaze se na internetskoj stranici Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba