U Gornjoj Batini zaustavili 60-godišnjeg, a u Sopotu 23-godišnjeg neodgovornog vozača

Jedan se pijan svađao s policijom – uhićen je i kažnjen s 10.000 kuna, drugome zbog ponovljene vožnje bez dozvole 10 dana zatvora

Objavljeno: 30.06.2020. AB

U Gornjoj Batini je u subotu u kontroli prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin. Policija je utvrdila kako je 60-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod vidnim utjecajem alkohola, odbio je alkotestiranje te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Uhićen je temeljem Zakona o prekršajima do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola i protiv  njega je podnesen optužni prijedlog, kojim je predložena je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Dan kasnije je u Sopotu oko 21.10 sati u nadzoru prometa zatečen 23-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez vozačke dozvole, a već je i prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u zlataru, prekršajni odjel stalne službe u Krapini, gdje mu je određeno zadržavanje trajanju od 10 dana u zatvoru u Zagrebu. (ab)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba