Djeca svakodnevno tu dionicu koriste na putu do škole

U tijeku sanacija opasnog mjesta na županijskoj cesti između Radoboja i Krapine

Objavljeno: 25.06.2020. JJ

Na Županijskoj cesti Ž2122 A. G. grada Krapina – Radoboj – D35 izvode se radovi na sanaciji opasnog mjesta. Spomenuta cesta povezuje općinu Radoboj i grad Krapinu, te prolazi izrazito brdovitim terenom, s puno prijevoja, horizontalnih i vertikalnih krivina koje predstavljaju potencijalno opasna mjesta za odvijanje pješačkog i motornog prometa. Osim toga, prometnica prolazi kroz naseljeno područje, a uz nju nije uređen nogostup.

100 tisuća kuna

U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a prije svega djece koja svakodnevno tu dionicu koriste na putu do škole, Općina Radoboj i Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije, svaka u okviru svoje nadležnosti, osigurale su sredstva za izvođenje radova na sanaciji pokosa koji se nalazi uz cestu. U tu svrhu, Općina Radoboj osigurala je 100.000 kuna za  izgradnju potrebnog potpornog zida, čime će se omogućiti proširenje dijela županijske ceste na vrlo opasnom zavoju i povećati sigurnost prometovanja županijskom cestom.

Priprema dokumentacije

Nakon završetka radova, krenut će se s izgradnjom nogostupa, čime će se u velikoj mjeri povećati sigurnost korištenja ove prometnice. Za nastavak daljnjih radova i izgradnju nogostupa do Vence, Općina Radoboj će u narednom periodu pripremiti potrebnu dokumentaciju, a to će ujedno biti i zadnja faza izgradnje nogostupa uz županijske ceste na području općine, s obzirom na to da još jedino na tom dijelu nema uređenog nogostupa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba