Izradit će se "Lokalni program za mlade grada Oroslavja"

Održana jednodnevna radionica u svrhu detektiranja problema i potreba mladih Oroslavčana

Objavljeno: 18.06.2020. zagorjeinternational

U Gradskoj knjižnici u Oroslavju u utorak je održana cjelodnevna radionica “Lokalni program za mlade grada Oroslavja”, na kojoj su sudjelovali različiti sudionici s područja grada Oroslavje – mladi, predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici Srednje škole Oroslavje, Savjeta mladih i Grada Oroslavje, te ostali dionici koji rade od interesa za mlade na području Grada.

Teorija i praksa

Sudionici radionice dobili su teorijska i praktična znanja o tome što su javne politike i politike za mlade te koja je uloga mladih u procesu izrade. Cilj radionice bio je osvijestiti probleme i potrebe mladih na području grada Oroslavja te usmjeriti sudionike na način definiranja mjera i potreba mladih. Radionicu su vodile Ivana Radanović i Ana Đurkan iz Mreže udruga Zagor, a na samom početku prisutne je pozdravila pročelnica grada Oroslavja Zdenka Knezić.

Partneri projekta

Radionica se održala u okviru projekta “Lokalni program za mlade Grada Oroslavja”, kojeg provodi Grad Oroslavje u partnerstvu s Udrugom Petrože – Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje. Središnju aktivnost projekta predstavlja izrada Lokalnog programa za mlade, koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima. Provedba je počela 1. siječnja i trajat će 12 mjeseci, a na suradnju su pozvani svi koji se žele uključiti svojim idejama za što kvalitetniji. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Oroslavje u ukupnoj vrijednost od 145.500 kuna. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba