SIGURNA HRVATSKA: HDZ predstavio program kojim će izaći na parlamentarne izbore

PLENKOVIĆ: Prosječna plaća 7600, a minimalna 4250 kuna, mislim da je to realno

Objavljeno: 09.06.2020. zagorjeinternational

“Sigurna Hrvatska” naziv je programa pod kojim će HDZ izaći na parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja. U njemu se između ostalog obećava dizanje prosječne plaće na 7600 kuna i minimalne plaće na 4250 kuna.

– Prosječna plaća 7600 kuna, a minimalna 4250 kuna, mislim da je to realno, to je na tragu kontinuiteta naše politike – rekao je premijer Andrej Plenković nakon što je izborni program u ponedjeljak predstavio Središnjem odboru stranke.

Podsjetio je da je njegova Vlada povećala minimalnu plaću za 754 kune neto, prosječnu plaću za 1150 kuna, imala zdravi gospodarski rast, smanjila javni dug, ostvarila tri proračunska viška i konsolidirala javne financije. Najavio je smanjenje broja ministarstva, ali nije želio otkriti o kojim ministarstvima je riječ. Uvjeren je da će HDZ pobijediti na izborima. Pad rejtinga stranke nazvao je “malom oscilacijom” koja je očekivana s obzirom na aferu vjetroelektrane, koja je izbila prije desetak dana.

Tako se HDZ-ov program sastoji od 10 prioriteta. To su: 1. Ponosna i suverena Hrvatska, 2. Učinkovita država, 3. Radna mjesta i plaće, 4. Demografska revitalizacija, 5. Porezi, 6. Zdravstvo i mirovine, 7. Obrazovanje, znanost i industrija 4.0, 8. Samodostatnost u hrani i energiji, 9. Obnova Zagreba i 10. Ravnomjeran razvoj.

U 10. točki se navodi kako će uložiti 30 milijardi kuna u ravnomjeran regionalni razvoj i nove tehnologije. Tako kažu da će pokrenuti Projekt Dalmatinske zagore, Like, Banovine i Gorskog Kotara vrijedan dvije milijarde kuna. Uz to dodaju da će dodatno ojačati Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kao i razvoj otoka. Zaključuju kako će nastaviti ulagati značajna sredstva u modernizaciju željeznice i prometne infrastrukture. Cijeli HDZ-ov program možete vidjeti OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba