SINDIKATI OBRAZOVANJA I DRŽAVNIH SLUŽBI PRIHVATILI VLADINU PONUDU

“Odricanje povećanja plaće je znak solidarnosti prema svim zaposlenima i građanima”

Objavljeno: 27.05.2020. zagorjeinternational

– Pet sindikata javnih službi, koji ukupno okupljaju 55 svih članova koji rade u javnim službama, prihvatilo je ponudu Vlade o sklapanju dodatka dva temeljnog kolektivnog ugovora – rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Dodao je kako su na pregovorima uspjeli otkloniti zapreku koja se tiče isplate regresa putem cro-kartice, od koje je Vlada odustala.

– Razlozi su odgovorni. Jedino čega su se zaposleni u javnim službama odrekli to je da nema povećanja osnovice plaće. Osnovica će rasti 2021. godine onako kako smo dogovorili – kazao je Mihalinec.

Rekao je da se prihvaćanje ponude može shvatiti kao jasna poruka da su obje strane dobro odvagale svoje postupke i da je prevladao razum.

– Odricanje od povećanja je znak solidarnosti prema svim zaposlenima i građanima – smatra Mihalinec.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja kazala je da je u anketi sindikata sudjelovala 761 podružnica te se 88 posto članova izjasnilo da prihvaća ponudu Vlade.

– Najveći kamen spoticanja je bila cro-kartica, no danas smo jasno detektirali probleme, te je na moje inzistiranje zatraženo da dođe do isplate regresa, što je Vlada uvažila – kazala je Šprem.

Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata hrvatske policije kazao je kako će novu ponudu Vlade staviti pred članove da odluče te će u petak znati rezultate.

– Ne dira se regres, i neće biti cro-kartice, bit će isplaćeno na tekuće račune naših članova. Ne dira se božićnica za sada, ima vremena za pregovore na jesen. Nećemo se odreći božićnice – rekao je Jagić, prenosi Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba