Svake subote nova priča

I Općinska knjižnica Bedekovčina se uključila u projekt pričaonice “Čiča Miča”

Objavljeno: 10.05.2020. JJ

Društvu “Naša djeca“ Radoboj i Udruzi “Smiješak“ iz Krapine pridružio se još jedan član, Općinska knjižnica Bedekovčina, u projektu pričaonice “Čiča Miča”. Projekt “Čiča Miča” ima za cilj u ovom drugačijem vremenu pokazati da čitanje može biti itekako zanimljivo i inspirativno, te da se može ostvariti i digitalno!

Projekt se provodi na Facebook stranicama Društva “Naša djeca“ Radoboj, Udruge “Smiješak“ i Općinske knjižnice Bedekovčina.

Do sada su pročitane četiri priče iz serije knjiga “Kreativna mreža&Knjiga u centru”. Za male i velike knjigoljupce 18. travnja je objavljena prva priča pod nazivom “Strašno strašna priča”, autorice Ane Đokić i ilustratora Dušana Pavlića“, zatim druga priča “Začarana šuma“, autorice Željke Mezić, treća priča “Moj tata se smanjuje“, autorice Eme Pongrašić. Priča “Moj tata se smanjuje“ izuzetan je književni rad koji je dobio međunarodno priznanje “WHITE RAVENS 2019”, što čini njeno drugo priznanje i to međunarodno (uz Časnu listu IBBY-ja). Četvrta i zadnja do sada objavljena je priča “Zvjezdano dijete”, autora Vane Kosturanova.

Sveukupno će na taj način biti pročitano osam priča, koje će se objavljivati svake subote. Zadnja će priča biti objavljena 6. lipnja.

Zadatak je za djecu (do 8 godina) da slušaju priču i da postave crtež pod temom pročitane priče u komentar ispod objave na društvenim mrežama svih članova. Najkreativniji crteži bit će i nagrađeni.

Organizatori projekta pozivaju sve Facebook prijatelje i one buduće da se priključe aktivnosti i da slušaju priče popraćene ilustracijama  i dijele svim zainteresiranima, jer već sada imaju jako veliki odaziv.

– Pozivamo Vas sve čitajmo on line i budimo kreativni! – kažu pokretači ovog projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba