TREĆI SLUČAJ: Još jedan COVID pozitivan pacijent (84) otpušten iz Specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama zarazio svoje ukućane

“Čuli smo da je zadnju noćnu smjenu zaražene medicinske sestre proveo na njenom odjelu. Nas nitko nije upozorio na to“

Objavljeno: 18.04.2020. zagorjeinternational

Portal Ni Zagorje Malo objavio je priču o trećem COVID pozitivnom pacijentu (84) koji je otpušten iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, i to 3. travnja, dan nakon što je potvrđeno da je zaražena jedna medicinska sestra.

– To je djed mog muža. On je otišao u bolnicu jer je prije mjesec dana pretrpio moždani udar. I onda je nakon toga prebačen u Stubičke toplice na oporavak. Tu je proveo dva tjedna i pušten je doma u petak, 3. travnja. Zašto su ga otpustili? Ne znam, valjda su mislili da je isteklo vrijeme za oporavak. Došao je u katastrofalnom stanju. Ne hoda, ima pelenu… Potrebna mu je skrb. U bolnici je bio na trećem katu, nije bio na istom odjelu sa zaraženom medicinskom sestrom. Međutim, kasnije smo čuli da je njezinu zadnju noćnu smjenu ipak proveo na njenom odjelu. Nas nitko nije upozorio na to. Djed je došao doma, baka se za njega brinula, a došla je i patronažna iz Stubičkih – rekla je članica obitelji za 24 sata.

Izvadila krv

Kaže i kako je djed njezinog supruga već u bolnici imao proljev, ali bez temperature, a kad je patronažna sestra vidjela u kakvom je stanju, izvadila mu je krv. Naposlijetku je 7. travnja po 84-godišnjaka došao COVID tim i on je ostao u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, da bi idućeg dana obitelji javili da je njihov djed pozitivan.

Na Veliku subotu i supruga 84-godišnjaka je dobila temperaturu. Ispostavilo se da je pozitivna, baš kao i šogorica članice obitelji koja je podijelila ovu priču s medijima, a čiji je suprug također u samoizolaciji, baš kao i svekar i svekrva.

Osvrnula se i na riječi epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije Ivana Lipovca, koji je na press konferenciji u petak rekao da je sporan bio samo jedan slučaj, odnosno, jedna 82-godišnjakinja koja je puštena iz dotične bolnice, a uspostavilo se da je COVID pozitivna. U malo više od 24 sata, portal Ni Zagorje Malo otkrio je još dva takva slučaja, dakle, ukupno tri, od čega dva u Krapinsko – zagorskoj i jedan u Zagrebačkoj županiji. Zasad.

“Užasno me pogodilo“

– Gledala sam pressicu. Kako epidemiolog može reći da je samo jedna osoba zaražena u Stubičkim? Halo? Iz bolnice nas nitko nije na to upozorio. Morao je ostati tamo i morali su ga testirati. Ovo što su napravili… Užasno me pogodilo kad su rekli da je samo jedna baka pozitivna. A što je s onim djedom iz Zagrebačke županije? Što je s našim djedom? Što je s njihovim obiteljima? Strašno, prestrašno je takve stvari skrivati – kaže razočarana članica obitelji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba