Načelnica Lobora Ljubica Jembrih

“Nije vrijeme za opuštanje. Svakodnevno u županiji imamo novooboljele, a epidemiološka slika nam je najgora u Hrvatskoj“

Objavljeno: 10.04.2020. JJ

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih komentirala je sporazume koje ovih dana potpisuju jedinice lokalne samouprave kako bi se građanima omogućilo kretanje između susjednih gradova i općina bez propusnica.

Primjerice, tako je potpisan Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području grada Zlatara i općina Mače, Lobor, Mihovljan, Novi Golubovec, Zlatar Bistrica, Konjščina, Hrašćina, Novi Golubovec i Budinščina, dok su se iz Općine Lobor izjasnili da će Sporazum za njih vrijediti od 14. travnja.

Bez iznimaka

– Izdavanje propusnica nije nikakav problem i ljudi ih dobivaju kad za to postoje opravdani razlozi. Epidemija je na vrhuncu i nije vrijeme za opuštanje. Moj je stav da županijski Stožer civilne zaštite nije smio dopustiti takve sporazume, s obzirom na to da svakodnevno imamo novooboljele te da nam je epidemiološka slika najgora u Hrvatskoj. Svi koji propusnicu trebaju i imaju valjani razlog, dobit će je, a za sada je čvrsti stav da Sporazum vrijedi od 14. travnja, ali isključivo ako postoji epidemiološka slika u županiji s manjim brojem oboljelih. Zašto? Pa, primjerice, poznato je da je u općinu Lobor dovezena osoba iz bolnice s time da obitelj nije bila pravovremeno obaviještena, čime postoji mogućnost lakog širenja COVID-a 19. Zbog toga sam stava da Odluke Nacionalnog stožera moramo provoditi svi zajedno, bez iznimaka po jedinicama lokalne samouprave – rekla je Jembrih, dodavši kako moraju biti posebno na oprezu jer je na području općine Lobor i  Dom za odrasle osobe Lobor – grad, s preko 300 korisnika i 150 zaposlenih, koji u većini slučajeva dolaze iz Lobora.

Populističke priče

– Molim sve građane da ne nasjedaju na razne populističke priče, nije vrijeme za to. Najlakše je prikloniti se većini. Osobno preuzimam odgovornost na sebe i stojim čvrsto iza naših zajedničkih odluka, a sve u korist našeg zdravlja. Želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs, sa željom da ostanete doma sa svojim najmilijima – zaključila je načelnica Lobora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba