Održana 27. sjednica Gradskog vijeća Donje Stubice

GRADONAČELNIK GOSPOČIĆ: Epidemija i potres zaustavili su sve projekte u gradu

Objavljeno: 28.03.2020. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Donje Stubice, uz suglasnost Ministarstva Uprave održalo je svoju 27. sjednicu telefonskim putem, poštujući ograničenja nepotrebnog kretanja i okupljanja radi sprječavanja širenja koronavirusa.

Prihodi i rashodi

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna u 2019. godini. Ukupni prihodi bili su 24,8 milijuna kuna, a u taj je iznos uključeno i 8,8 milijuna kuna, koliko su iznosila sredstva za radove na dječjem vrtiću. Rashodi su iznosili 23,8 milijuna kuna, od čega samog grada 16,7 milijuna kuna. Pri tome je ostvaren višak prihoda nad rashodima samog grada od 974 tisuće kuna, a uz preneseni višak iz 2018. godine, Grad je u 2020. godinu ušao s dva milijuna kuna viška.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić istaknuo je kako je 2019. godina bila uspješna, a iz perspektive sadašnje krizne situacije uzrokovane koronavirusom i snažnim potresom koji je pogodio stubički kraj, ocijenio je prošlu godinu bajkom koja je nestala u dva tjedna.

Pomoć stradalima

– Ova godina, u kojoj je trebao biti vrhunac realizacije brojnih većih i manjih investicija i projekata na području donje Stubice, vrlo je neizvjesna, a svi projekti su trenutno zaustavljeni – rekao je gradonačelnik Gospočić za Radio Stubicu.

Vijećnici su se svojih dnevnica za ovu sjednicu odrekli za pomoć stradalima u potresu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba