Odlukom Općinskog vijeća Lobora

Općina će se zbog kapitalnog projekta izgradnje i opremanja dječjeg vrtića kreditno zadužiti za šest milijuna kuna

Objavljeno: 06.03.2020. zagorjeinternational

U četvrtak je održana sjednica Općinskog vijeća Lobora, na kojoj je donesena odluka o zaduživanju Općine Lobor za realizaciju kapitalnog projekta “Izgradnja i opremanje zgrade dječjeg vrtića na području općine Lobor“. Zaduženje iznosi 6.000.000 kuna.
– Kreditna sredstva isključivo će se koristiti za sufinanciranje investicije “Izgradnja i opremanje zgrade dječjeg vrtića“, sukladno ugovoru potpisanom između Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Općine Lobor. Intenzitet potpore je 100 posto ukupno prihvatljivih troškova u visini od 7.440.000 kuna. Tako će se i kredit koji se diže vraćati odmah nakon dobivanja sredstva od Agencije, pa će u konačnici Općini Lobor ostati dug samo ona razlika koja će se dobiti nakon završetka provođenja javne nabave i odabira izvođača – pojasnila je načelnica Ljubica Jembrih.
Na sjednici je podneseno i izvješće o radu načelnice za drugu polovicu prošle godine. Jembrih je istaknula kako su asfaltirane nerazvrstane ceste Šrajbeki – Fundeki – Petrinci, Vojnovec – Rizmani – Ivanuši, Groblje Lobor – Bezaki – Androići , Jajtići, Završje Loborsko – Kokolek – Ivančići, Ferenčići – Šalahi, Lobor – Bezaki – Žabeki i Šipki – Kuharići.

Komunalni radovi

– Uređivalo se groblje u Petrovoj Gori  i u Loboru, radile su se sve komunalne akcije prema planovima mjesnih odbora te se ujedno kroz organizaciju raznih događanja, puno ulagalo u kulturno – društveni život u Loboru. Izuzetno sam ponosna na pomoći koje su usmjerena direktno na razne subvencije i pomoći našoj djeci i učenicima. Ukupna vrijednost pomoći iznosi preko milijun kuna – istaknula je Jembrih te dodala kako je godina bila uspješna.
 – Pokazali smo da zajedničkim radom za zajednicu možemo puno napraviti, od infrastrukturnih projekta do društveno kulturnih događanja. Nadamo se da će i ova 2020. godina biti još uspješnija te da ćemo kroz godinu imati još puno ovakvih lijepih odluka, kao što je odluka o izgradnji vrtića – naglasila je načelnica.
Donesena je i odluka o prvoj izmjeni proračuna za ovu godinu. Planirano povećanje prihoda ukupno iznosi 574.992 kune, a sveukupno planirano povećanje rashoda iznosi 810.397 kuna. Planirani rashodi veći su od planiranih prihoda u iznosu od 235.404 kuna, a pokrivaju se iz viška prihoda prenesenih iz 2019. godine, čime se proračun uravnotežuje.

Ne pridonose razvoju

Načelnica je napomenula i kako je važno istaknuti kako su sve odluke prihvaćene od strane prisutnih vijećnika HDZ-a, NS Reformista te stranke 365 Milan Bandić.
– Vijećnici SDP-a i koalicijskih partnera, nažalost, nisu zainteresirani za razvoj i kapitalne projekte u općini Lobor jer konstantnim nedolaskom na Općinsko vijeće dokazuju neozbiljnost prema funkciji koju su preuzeli i obavezi koju su im mještani općine Lobor dali. Njihovo destruktivno ponašanje ne pridonosi razvoju naše općine i stvaranju budućnosti za naše mlade – zaključila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba