Donosimo detaljan plan i program

Ove subote drugi Korizmeni križni put Krapinskog dekanata

Objavljeno: 05.03.2020. JJ

Ove subote održat će se drugi Korizmeni križni put Krapinskog dekanata, a u nastavku vam donosimo plan i program:  

Krapina
Iz župne crkve sv. Nikole biskupa u Krapini krenut će se s uvodnom molitvom i prvom postajom u 7.30  sati. U crkvi će se okupiti župljani krapinske župe te župljani župa Petrovsko, Radoboj, Đurmanec, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje, kao i izviđači iz drugih krajeva Hrvatske. Pobožnost će se nastaviti gradskim ulicama i parkom do franjevačke crkve, te prema Šapcu, Bobovju, Pristavi Krapinskoj, Gornjoj Pačetini i prema župnoj crkvi u Svetom Križu Začretje.

Veliko Trgovišće
U kapeli sv. Antuna u Župi Veliko Trgovišće vjernici će se okupiti na uvodnoj molitvi i prvoj postaji križnog puta u 8 sati, a zatim krenuti prema Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku.  

Zabok

U 10 sati vjernici Župe Zabok u zajedništvu sa župljanima Velikog Trgovišća i Svetog Križa Začretja nakon šeste postaje u župnoj crkvi kreću na križni put prema Svetom Križu Začretju, kroz naselja Tršinski, Zabočka cesta, Grabrovec – kapelica sv. Antuna, Štrucljevo i Pustodol Začretski, gdje će, po dolasku vjernika iz svih župa dekanata, biti četrnaesta postaja i završna molitva te sveta misa.

Sveti Križ Začretje
Planirani završetak križnog puta je u 12 sati, kada će biti proslavljena i sveta misa koju će predvoditi vlč. Josip Horvat, rodom iz Župe sv. Mihaela arkanđela, Mihovljan. Nakon svete mise bit će pripremljena okrjepa za sve hodočasnike u Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretju.
– Pozivamo sve vjernike na ovu pobožnost, a osobito djecu i mlade. Dionica križnog puta je bez velikih uzbrdica – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba