Redovna skupština KUD-a Belec

Dok se ne pokaže veći interes i pronađe voditelj, u mirovanje stavljen vokalno – instrumentalni sastav

Objavljeno: 07.02.2020. zagorjeinternational

Kulturno – umjetničko društvo Belec održalo je svoju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Izvješće o radu u prošloj godini podnijela je predsjednica Martina Koledić, istaknuvši da sve sekcije rade aktivno, postižu vrijedne rezultate, broje mnoge nastupe te je njihov rad neprestano usmjeren k temeljnoj misiji Društva, a to je očuvanje kulturne baštine zavičaja, izvještava Radio Zlatar.

Planovi

Na skupštini je odlučeno da se stavi u mirovanje vokalno – instrumentalni sastav KUD-a dok se ne pokaže veći interes za tu sekciju i pronađe voditelj. Inače, tijekom prošle godine KUD je imao razne nastupe, sudjelovao je u organizaciji manifestacija, a članovi su sudjelovali i na edukacijama vezanima uz rad u kulturnom amaterizmu. I ove godine u planu su županijske smotre, obilježavanje Dana KUD-a, sudjelovanje u uskrsnoj procesiji, Danima kajkavske riječi i drugim manifestacijama na području grada Zlatara, a istaknuta je i mogućnost gostovanja u Januševcu i Ohridu.

Tri člana

Zbog neaktivnosti, razriješena su tri člana Upravnog odbora, dok je Jurica Vukić, dopredsjednik Društva, iz privatnih razloga podnio neopozivu ostavku, pa je za novog člana Upravnog odbora izabran Matija Benčić, a za dopredsjednicu Jasmina Petrinec. Na skupštini je bila i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, koja je čestitala KUD-u na radu, istaknuvši kako su mnogo napravili za Belec, grad Zlatar i Krapinsko – zagorsku županiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba