Zavod za hitnu medicinu KZŽ krapinskom HGSS-u donirao vozilo koje će se preurediti za spašavanje u poplavama i divljim vodama

KRUNA USPJEŠNE SURADNJE: “Brojne zajedničke intervencije i vježbe dokaz su da je HGSS produžena ruka svake hitne medicinske pomoći”

Objavljeno: 30.10.2019. zagorjeinternational

Zavod za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije Hrvatskoj je gorskoj službi spašavanja Stanica Krapina donirao vozilo koje će se za potrebe HGSS-a preurediti za spašavanja tijekom poplava i u divljim vodama.

Sedam defibrilatora

Ključeve vozila hitne medicinske pomoći koje se više ne koristi za obavljanje hitnih intervencija, predstavnicima HGSS-a Stanice Krapina, na čelu s Tomislavom Zrinskim, uručio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić.
Radi se o drugoj donaciji, s obzirom na to da je Zavod za hitnu medicinu proljetos HGSS-u donirao sedam automatskih vanjskih defibrilatora (AVD) koje više ne koristi, a koji će članovima HGSS-a pomoći u spašavanju ljudskih života. Na donaciji je u ime HGSS-a zahvalio predsjednik Komisije za medicinu spašavanja HGSS-a Tino Klancir, koji je istaknuo kako je suradnja Zavoda za hitnu medicinu i nadležne stanice HGSS-a na visokoj razini.

Dva spašena života

– Brojne zajedničke intervencije i vježbe te stručna suradnja dokaz su da je HGSS produžena ruka svake hitne medicinske pomoći. Ova donacija može se nazvati krunom dosadašnje suradnje. Svaki član HGSS-a nakon položene prve pomoći educiran je za rad s AVD–om. Dokaz tome su i do sada dva spašena života, zahvaljujući AVD uređajima – istaknuo  je Klancir.
Ovom donacijom HGSS-u je omogućena značajna ušteda sredstava, koja će sada moći biti uložena u kupnju neke druge prijeko potrebne opreme.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba